Danas počinje dvodnevni regionalni stručni simpozijum "Energetska efikasnost zgrada u regionu Balkana +“
Foto: Promo

Pratite uživo konferenciju od 9.30 časova i pridružite se panel diskusijama putem sajta na reebn.com

Danas počinje dvodnevni regionalni stručni simpozijum "Energetska efikasnost zgrada u regionu Balkana +“

Održiva budućnost -

Zašto su zgrade temelj energetski efikasne budućnosti, kako da unapredimo energetsku efikasnost zgrada u regionu Balkana i na koji način na tom putu da pomognemo Srbiji i zemljama regiona kako bi smanjile potrošnju energije, emisije gasova sa efektom staklene bašte i zaštitile životnu sredinu i zdravlje građana, neke su od tema regionalnog stručnog simpozijuma "Energetska efikasnost zgrada u regionu Balkana +“, koji se održava danas i sutra, 30. i 31. maja, u Beogradu.

Ovaj Simpozijum organizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uz podršku vlada Nemačke, Slovačke, kao i Vlade Japana u okviru UNDP Climate Promise inicijative.

Tokom dva dana trajanja Simpozijuma (30. i 31. maj) na panelima će se diskutovati o tome kakve su javne politike i modeli finansiranja potrebni da bismo dostigli skoro nultu potrošnju energije u zgradama, kao i o značaju uvođenja pametnih digitalnih rešenja i promene navika za smanjenje potrošnje energije. U diskusijama će učestvovati više od 40 predstavnika/ca državnih institucija, međunarodnih finansijskih institucija i organizacija, privatnog sektora, kao i eksperti iz akademske zajednice i iz kancelarija UNDP-a, iz regiona Zapadnog Balkana i iz Moldavije.

Detaljnije informacije o Simpozijumu možete pronaći na sajtu Regionalne mreže za energetsku efikasnost zgrada, na adresi: www.reebn.com. Putem ovog sajta događaj možete pratiti i onlajn od 9.30 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track