Kada dođe vreme za polaganje vozačkog ispita, svima je mrsko da iskeširaju novac, jer su sume basnoslovne. Međutim, kod Amerikanca nije baš tako. Najjeftinije izdavanje dozvole košta svega deset dolara.

Iako je svima stresan period polaganja bilo kakvog ispita, a naročito vozačkog, koji iziskuje mnogo više strpljenja i ogovornosti, ono što mnogima dodatno stvara pritisak je i cena koju moraju da plate za sve ovo.

Amerikancima takve muke nisu priređene, budući da za izdavanje vozačke dozvole treba da izdvoje svega deset dolara, odnosno 89 u najskupljem gradu, kako je i objašnjeno u jednom TikTok videu.

- Prvi automobil Amerikanci dobijaju od roditelja sa 16 godina, kada obično i polažu vozački ispit. Najčešće im se kupi neki polovnjak. Kao i kod nas, prvo imaju ograničenu dozvolu, za koju postoje posebni uslovi i restrikcije, a tek nakon šest meseci do jedne godine oni dobijaju pravu dozvolu. Najjeftinije je polaganje u državi Missouri, gde polaganje i izdavanje vozačke dozvole košta deset dolara,a najskuplje je u državi Vašingtonu gde košta 'neverovatnih' 89 dolara - zaključuje influenserka.

BiznisKurir/TikTok