KAFA 150, A PORODIČNI RUČAK ZA 2.000 DINARA! I to je moguće na Zlatiboru: Olgica oduševljena cenama i uslugom
Foto: RINA

KAFA 150, A PORODIČNI RUČAK ZA 2.000 DINARA! I to je moguće na Zlatiboru: Olgica oduševljena cenama i uslugom

Novčanik -

Sa popularne srpske planine neretko stižu računi iz ugostiteljskih objekata na kojim se mogu videti poprlično visoke cene hrane i pića na Zlatiboru, međutim ukoliko se samo malo pomerite sa Kraljevog trga i te kako vas mogu zateći prijatni prizori kada račun stigne na naplatu.

Selo Sirogojno ušuškalo se na jednom od zlatiborskih proplanaka, a svetsku slavu dobilo je po džemperima koje pletu meštanke ali i po specifičnom Muzeju na otvorenom. Turiste stoga oduševljavaju prelepi prizori, ali i pristojne cene u jednoj lokalnoj kafani koja odiše mirom i duhom nekih prošlih vremena.

Sirogojno, Zlatibor
foto: RINA

- Želeli smo da zaista uživamo u netaknutoj prirodi i to nas je dočekalo na samo par kilometara od samog centra planine. Otišli smo u Sirogojno, koje je zaista prelepo i u njemu kao da je vreme stalo. Lokalno stanovništvo okuplja se u kafani u centru sela, razgovaraju i zbijaju šale. Predivna atmosfera. Hrana ukusna i domaća, a cena baš pristojne. Domaća kafa je 150 dinara, espreso 170, pivo od 250 do 300 dinara, kaže za RINU Olgica Mitrović koja poslednje dane leta provodi na ovoj srpskoj planini.

Sirogojno, Zlatibor
foto: RINA

Ona dodaje da je prijatno iznenađena i cenama hrane, ali i samim kvalitetom usluge u ovom zlatiborskom selu. Doručak se kreće oko 400 dinara, toliko je i čuvena komplet lepinja. Specijaliteti od mesa za dve osobe koštaju ukupno oko 2.000 dinara.

Sirogojno, Zlatibor
foto: RINA

- Vidim da se često objavljuju ti neki računi, na kojim su cene na Zlatiboru paprene. Svuda, pa čak i u malim mestima u Srbiji koja nisu turistički centri, imate lokale koji su skuplji od ostalih. Zato se meni lično ne sviđa to forsiranje skupuće na Zlatiboru. Naravno da ima preskupih lokala, ali ako vam to ne odgovara sigurno je da možete pronaći veliki broj ugostiteljskih objekata u kojima su cene izuzetno pristojne, a usluga na vrhunskom nivou, dodaje naša sagovornica.

Sirogojno, Zlatibor
foto: RINA

Olgica takođe ističe da je poseta Starom selu Sirogojno na nju ostavila fenomenalan utisak i da bi to mesto, koje na najbolji mogući način čuva srpsku tradiciju i običaje, trebalo da poseti svako ko se nađe na Zlatiboru.

U srcu Sirogojna u prelepom okruženju nalazi se i Crkva posvećena svetim apostolima Petru i Pavlu.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track