ROK ZA OVU DRŽAVNU POMOĆ TRAJE DO SUTRA: Važi za posebnu grupu građana, a evo kako možete da se prijavite i šta je glavni uslov
Foto: Shutterstock

ROK ZA OVU DRŽAVNU POMOĆ TRAJE DO SUTRA: Važi za posebnu grupu građana, a evo kako možete da se prijavite i šta je glavni uslov

Novčanik -

Rok za podnošenje prijava poljoprivrednika za subvencije u okviru programa IPARD 3 je do petka 30. avgusta.

Kako je objavljeno na sajtu Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u izgradnju objekta, izgradnju objekta sa opremanjem tog objekta ili podizanje novog.

Subvencije se odobravaju i za obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, podizanje novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala voća, kao i novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala grožđa.

Investicije u nabavku opreme takođe mogu biti predmet ovog javnog poziva, ali samo u okviru investicije u izgradnju objekata, odnosno investicije u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada.

njiva, farmer, poljoprivreda, kombajn, žito, pšenica
foto: AP/Ilustracija

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

Prvi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u izgradnju i opremanje objekata, kao i podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada, u okviru IPARD 3 programa, objavljen 23. februara 2024.

Prethodni rok za podnošenje zahteva za subvencije za “Meru jedan” bio je do ponedeljka 12. avgusta.

BiznisKurir/NS uživo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja