TREĆI RED NA PLAŽI SKUPLJI OD NOĆENJA U APARTMANU: Grci bez milosti 'šišaju' turiste cenama - Srbi ne mogu da dođu k sebi!
Foto: Shutterstock

preterano

TREĆI RED NA PLAŽI SKUPLJI OD NOĆENJA U APARTMANU: Grci bez milosti 'šišaju' turiste cenama - Srbi ne mogu da dođu k sebi!

Novčanik -

Dok je u nekim delovima Grčke za ležaljke i suncobran potrebno izdvojiti desetak evra, u drugim koštaju skoro kao i noćenje u apartmanu.

Cene usluga u popularnim letovalištima se svake godine menjaju. Na njihov nagli skok najviše ima uticaj povećan broj turista, ali i aktuelne ekonomske prilike.

Svake godine na društvenim mrežama posetioci omiljene letnje destinacije, Grčke, dele svoja iskustva, odnosno, gde je najveća gužva, koje je najbolje mesto za odmor i ono što je na kraju svima najbitnije – kolike su cene hrane, pića, ležaljki i svega ostalog.

Ovako je na Kefaloniji

U Fejbuk grupi „Live from Greece“ jedan pratilac je napisao da je trenutna situacija sledeća u Kefaloniji, na Costa Costa Beach. Suncobran i dve ležaljke od 1. jula do 31. avgusta koštaju 40 evra, ali za prvi red ležaljki potrebno je da izdvojite 60 evra, a za drugi red 50 evra.

evro, novac, pare, evri
foto: Shutterstock

Članovi grupe odmah su iskoristili priliku da se našale na cenu koja ih je neprijatno iznenadila.

„A poslednji red?“, „Skuplja ležaljka od kreveta“, „Samo pod uslovom da ustanete u šest ujutru“, „Na Kipru dve ležaljke i suncobran su 7.5 evra na svim plažama“, „Prvi red je u vodi, zato su skuplje“, pisali su korisnici u komentarima ispod objave o cenama ležaljki.

Skoro svaka turistička agencija, ali i portali posvećeni letovalištima uvek naznače da cene ležaljki i suncobrana na plažama ne treba da brinu turiste jer, po njihovim rečima, uvek postoji deo plaže na kojem možete sami da postavite svoj suncobran i peškir.

BiznisKurir/BIZLife

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track