CENE NA STOČNIM PIJACAMA KONAČNO OTIŠLE U RIKVERC: Evo koliko sada mora da se izdvoji za kupovinu praseta, skuplje je jedino OVO
Foto: Printscreen/Youtube/Duci Jovanovic

dočekali

CENE NA STOČNIM PIJACAMA KONAČNO OTIŠLE U RIKVERC: Evo koliko sada mora da se izdvoji za kupovinu praseta, skuplje je jedino OVO

Novčanik -

Na pijaci žive stoke u Kraljevu zabeležen je rast prodajne cene tovnih bikova simentalske rase telesne mase preko 480 kilograma, pošto se promet najčešće odvijao po ceni od 340 dinara.

Otkupna cena iste kategorije goveda, takođe je bila viša u klanicama na području raškog regiona. Dominirao je iznos od 380 dinara po kilogramu. Pored njih otkupljivana je telad simentalske rase do 160 kilograma po ceni od 700 i krava za klanje iste rase za 280 dinara, navodi se u izveštaju STIPS-a.

Svinja, Prasići, Prase
foto: Rojters

Klaničari sa područja moravičkog regiona protekle sedmice su otkupljivali telad pomenute rase, tovnu junad od preko 480 kilograma, tovne bikove telesne mase preko 500 kilograma i krave za klanje. Otkupne cene bile su na prošlonedeljnom nivou.

Prasići od 400 do 600 dinara za kilogram

Na stočnoj pijaci u Kraljevu zabeležen je pad cena prasadi i tovnih svinja u odnosu na prethodni period. Za prasad su kupci trebali da izdvoje 400 dinara, dok tovne svinje koštale 320. Pad cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma zabeležen je u sedmici za nama i na pijaci žive stoke u Vranju. Prodavali su se najčešće za 480 dinara po kilogramu, a ponuda je bila dosta dobra.

jagnje
foto: Profimedia

Najčešća otkupna cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma iznosila je 500 dinara u klanicama na području jablaničkog regiona, dok su se prasići od 16 do 25 kilograma prodavali za 600 dinara po kilogramu na pijaci žive stoke u Nišu.

PALA CENA ŠILJEŽADI

Zabeležen je i pad prodajne cene jagnjadi u odnosu na prvu sedmicu januara na stočnoj pijaci u Kraljevu. Dakle, za kupovinu ove kategorije ovaca bilo je potrebno izdvojiti 530 din/kg. Otkupna cena jagnjadi bila je niža u odnosu na prethodnu sedmicu i u klanicama na području podunavskog regiona. Dominirao je iznos od 510 din/kg. Na stočnoj pijaci u Smederevu došlo je do pada cene šilježadi, pa je dominirao iznos od 310 din/kg.

Leskovčani su protekle sedmice na stočnoj pijaci mogli da kupe jagnjad po ceni od 450 dinara, jarad po 320, ovce su se pazarile za 200 dinara, a koze po ceni od 170 dinara po kilogramu

(Kurir.rs/Agroklub)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track