SARA SE ŠOKIRALA IZNOSOM OVE USLUGE: Morala da plati preko 800 $ za nešto što u Srbiji košta maksimalno 50 €: ''OVO JE PRETERANO''
Foto: Printscreen/Tik Tok

papreno u kanadi

SARA SE ŠOKIRALA IZNOSOM OVE USLUGE: Morala da plati preko 800 $ za nešto što u Srbiji košta maksimalno 50 €: ''OVO JE PRETERANO''

Novčanik -

Već je opšte poznata informacija da stomatološke usluge mnogo manje koštaju u Srbiji, nego bilo gde u inostranstvu. Stoga, mnogi se odlučuju da sređivanje zuba ostave za period kada odluče da se vrate u matičnu zemlju. Međutim, nekad su situacije alarmantne, te zahtevaju hitnu reakciju. Sari se desila jedna takva, pa je za popravku dva zuba u Kanadi morala da plati više od 800 dolara.

- Kada me ljudi pitaju zašto želim da se vratim u Srbiju, ovo je odgovor. Popravila sam dva zuba, što bi koštalo možda 30, maksimalno 50 evra u Srbiji, a ja sam to platila ovde 818 dolara - priča Sara.

01:06

Cene kod stomatologa u Kanadi

Takođe, ne može da zanemari činjenicu da neko nema ni mesečnu platu u Srbiji u tom iznosu, pa se još više razbesnela.

- Za te pare sam bukvalno mogla da kupim kartu za Srbiju, popravim zub, ostanem 3-4 dana i da se vratim, jer je 800 dolara nečija mesečna plata tamo. Razumem, njihova škola u Kanadi je jako skupa, ali 800 dolara je preterano - zaključuje ona.

kurir.rs/ T. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track