KO NE PLATI TV PRETPLATU, BLOKIRAJU MU RAČUN U BANCI! Drastične mere zbog dugova, penzioner iz Nemačke doživeo ŠOK na kasi
Foto: Shutterstock

KO NE PLATI TV PRETPLATU, BLOKIRAJU MU RAČUN U BANCI! Drastične mere zbog dugova, penzioner iz Nemačke doživeo ŠOK na kasi

Novčanik -

Nemci koji ne plate televizijsku pretplatu u roku od četiri nedelje, dobijaće upozorenja, a ako ne izmire dugove na vreme, protiv njih će biti preduzimane drastične mere, uključujući i blokiranje računa u banci.

Televizijsku pretplatu u Nemačkoj redovno plaća veoma mali broj ljudi, piše Feniks. Zbog toga je uvedena nova mera za milione stanovnika te evropske zemlje.

Pretplata iznosi 18,36 evra mesečno, i to za svako domaćinstvo – bez obzira da li građani poseduju televizor ili ne.

Mediji u Nemačkoj pišu o slučaju penzionera koji je hteo da plati karticom na benzinskoj pumpi, ali mu je blokiran račun u banci zato što nije na vreme platio taksu.

Ukupno su sa njegovog računa skinuli 733,48 evra. Kao penzioneru - prema njegovoj izjavi - ova mera ugrožava njegovu egzistenciju.

Iznenađujuće, 75-godišnjak je izjavio da je uvek plaćao naknadu za emitovanje. On sada sumnja da su upozorenja emitera bila upućena njegovoj supruzi, jer njih dvoje žive zajedno u istoj kući.

Ali nadležni to demantuju i navode da penzioneri uvek kasne sa isplatama, pa su preduzeli ovu drastičnu meru.

(Kurir.rs/Feniks)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja