KILO OVOG VOĆA KOŠTA KAO KAVIJAR: Građani zgranuti cenom: "Radije ću da kupim džak krompira i da mi ostane kusur!"
Foto: Zorana Jevtić

neverovatno

KILO OVOG VOĆA KOŠTA KAO KAVIJAR: Građani zgranuti cenom: "Radije ću da kupim džak krompira i da mi ostane kusur!"

Novčanik -

Jesen u Beograd stiže sa pravom eksplozijom cena pojedinih voćki na pijacama širom grada. Najviše pažnje ovih dana privukla je cena malina. Za kilogram ovog voća, kad mu vreme nije, treba platiti neverovatnih 1.000 dinara!

Tezge sa voćem i povrćem postale su poprište vrućih diskusija među građanima naše prestonice. Maline, koje su jedno od najtraženijeg voća tokom leta, sada su i krajem oktobra postale vrlo izazovne za kupce. Interesantno je da nijedan od prodavaca, a bilo ih je nekoliko na pijaci u Beogradu, nije istakao cenu kao za drugo voće i povrće.

Ljudi su se zaustavljali kod svake tezge na kojoj su bile gajbice sa ovim voćem, kako bi se uverili u njihovu cenu. Mnogi su, međutim, u nadi da će se zasladiti malinama, dobili su samo gorak ukus u ustima nakon saznanja da su dostigle papreni iznos od 1.000 dinara.

Maline
foto: Kurir

- Obradovao sam se kad sam video maline, ali sad kad sam čuo pošto su - neka! Radije ću da kupim džak krompira i da mi ostane kusur - kaže Marko, kupac koji se među prvima suočio sa cenom malina.

Takođe, Beograđanka Milena je prokomentarisala kako svaka roba ima svog kupca - Uvek će se naći neko ko će da kupi, pa koliko god koštalo. Gde ima, tu se i rasipa, što bi se reklo - zaključila je ona.

S druge strane, pitali smo i prodavce zašto je tolika cena, na šta nam je jedna prodavačica odgovorila:

- Maline su mnogo pretrpele kada je Srbiju zadesilo ono nevreme pre par meseci, a mi moramo nešto i da zaradimo - kaže ona.

Kurir.rs/ T. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track