KREĆE IZGRADNJA NOVOG NIŠA: Radovi bi trebalo da počnu posle 13 godina čekanja, evo na kom mestu će se graditi ogroman kompleks
Foto: Profimedia

projekti

KREĆE IZGRADNJA NOVOG NIŠA: Radovi bi trebalo da počnu posle 13 godina čekanja, evo na kom mestu će se graditi ogroman kompleks

Nekretnine -

Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa 'Novi Niš' trebalo bi da se pokrene, posle 13 godina od prodaje kasarne 'Bubanjski heroji' na čijem mestu je predviđeno da se nalazi, jer je niško gradsko Veće usvojilo predlog Plana detaljne regulacije za područje nekadašnje kasarne.

Direktor Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša rekao je da plan obuhvata područje između Ulice vojvode Putnika i ulica Zmaja od noćaja i Stevana Sremca, a predviđa izgradnju, osim stambenog i poslovnog kompleksa i objekate javne namene.

samoubistvo, Niš
foto: Kurir

- Analize koje smo uradili zbog izrade plana pokazale su da je pored izgradnje stambenog i poslovnog prostora potrebno izgraditi i vrtić, dograditi Osnovnu školu Kralj Petar Prvi, izgraditi objekte za sport i rekreaciju i multifunkcionalne sale i dvorane za kulturne manifestacije - izjavio je Grmuša. Plan predviđa, kako je dodao, izgradnju ukupno 310.000 metara kvadratnih stambenog, poslovnog i prostora za javne namene.

Niš, Više Tužilaštvo, Više Tužilaštvo u Nišu
foto: Shutterstock

- Pored objekata javne namene investitor takođe ima obavezu izgradnje nedostajuće infrastrukture. Pre svega mora da završi atmosferski kolektor, proširi ulicu Zmaja od noćaja i ulicu Stevana Sremca do ukrštanja sa Rudničkom ulicom, kako bi se rasteretio saobraćaj u Ulici vojvode Putnika - kazao je Grmuša. Gradski većnik Nenad Stanković podsetio je da projekat izgradnje 'Novog Niša' postoji već 17 godina, a sada se konačno dolazi do toga da se 'preporodi' prostor nekadašnje kasarne, čime bi Niš dobio novi rejonski centar. Naselje Bubanj, kako je rečeno na sednici Veća, ima oko 10.000 stanovnika i novi stambeno-poslovni kompleks unaprediće značajno kvalitet njihovog života. (Kurir.rs/eKapija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track