NA PRVI POGLED KONTEJNER A ZA 15 MINUTA POSTAJE KUĆA! 15 kvadrata se pretvara u 42, a prostor je potpuno opremljen (FOTO)
Foto: Ferrari Press Agency

NA PRVI POGLED KONTEJNER A ZA 15 MINUTA POSTAJE KUĆA! 15 kvadrata se pretvara u 42, a prostor je potpuno opremljen (FOTO)

Nekretnine -

Praktične prenosive kuće koje se iz transportnog kontejnera pretvaraju u pravi dom postaju sve populanije posebno za one koji vole da putuju, žive kao digitalni nomadi i nisu vezani za jedno mesto.

Pod Studio američke kompanije Podform sa sedištem u Kaliforniji najmanji je pametni dom na svetu. Reč je prenosivoj kućici koja se proširuje i za 15 minuta može se povećati sa 15 na 42 kvadrata.

Podform, kuća, kućica, portabl kuća, prenosiva kuća
foto: Ferrari Press Agency

Na prvi pogled izgleda poput transportnog kontejnera - spolja je u crnoj mat boji prekrivena je aluminijskim pločama što je čini vrlo čvrstom i izdržljivom. Obuhvata ogroman stakleni zid od poda do plafona. Pod Studio opremljen je hidrauličkim nogama, solarnim pločama i pametnom tehnologijom, a sve se kontroliše uz pomoć mobilne aplikacije.

To je dinamično rešenje prilagodljivo za različite namene – kao mesto za opuštanje, rad, ali i kao prostor koji se može po potrebi iznajmiti kada ga ne koriste njegovi vlasnici te tako može da donese dodatan izvor prihoda.

Podform, kuća, kućica, portabl kuća, prenosiva kuća
foto: Ferrari Press Agency

Pod Studio dolazi potpuno namešten s automatiziranim krevetom za dve osobe i kaučem na kojem može da prespava još jedna osoba.

Na raspolaganju vam je dobro opremljena pametna kuhinja s električnim šporetom, frižiderom i mašinom za pranje sudova, a ima i trpezarijski sto sa dve stolice.

1 / 6 Foto: Ferrari Press Agency

Tu je i kupatilo sa tuš kabinom i WC, radni prostor i ugrađena LED rasveta u celom domu.

Zasad je moguće rezervisati smeštaj u ovom domu na jednu noć preko zvanične stranice proizvođača po ceni od 250 dolara. No imajte na umu da postoji lista čekanja.

(Kurir.rs/Punkufer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track