U 24 KVADRATA STALE 4 PROSTORIJE! Pogledajte kako ga je arhitekta namestio: Svaki metar pametno iskorišćen (FOTO)
Foto: Shutterstock

neverovatno

U 24 KVADRATA STALE 4 PROSTORIJE! Pogledajte kako ga je arhitekta namestio: Svaki metar pametno iskorišćen (FOTO)

Nekretnine -

Mali stanovi, zvani garsonjere ne nude toliko prostora za komfor. Barem se tako čini na prvi pogled! Međutim, uz vešte ruke, ali i znanja moguće je u 24 metara kvadratnih imati sve što vam je potrebno za življenje - kuhinju, kupatilo, dnevnu i spavaću sobu.

Jedan mali stan u srcu Sidneja upravo je dokaz za to. Dizajnirao ga je arhitekta Bred Švarc koji ga je nazavao "kuća za lutke". U centru grada, ovaj stan od 24 kvadrata izgleda mnogo veće nego što jeste jer su u njega stale čak četiri prostorije.

Svaka prostorija ima dvostruku funkciju, pored one za koju je namenjena, tačnija svaka je ujedno i ostava. Svaki metar kvadratni je pametno iskorišćen, te na primer, ispod kreveta se nalazi prostor za odlaganje stvari, kao i u kuhinji, ali i u kupatilu. Vrata od spavaće sobe su klizna i u vidu drvenih greda, te omogućavaju dodatnu svetlost, ali se i savršeno esteski uklapaju u čitav enterijer.

Tačnije, arhitekta Švarc je da bi sve delovalo još prozračnije i prostranije, upario belu i boju drveta čija kombinacija se prožima kroz čitav stan od 24 metara kvadratnih.

Pogledajte na snimku kako izgleda ova garsonjera:

(Kurir.rs/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track