NIKAKO DA IZNAJMI STAN ZBOG SPECIJALNOG USLOVA: Vlasnik živi u istoj zgradi i ako oseti ovaj miris, odmah letite napolje!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NIKAKO DA IZNAJMI STAN ZBOG SPECIJALNOG USLOVA: Vlasnik živi u istoj zgradi i ako oseti ovaj miris, odmah letite napolje!

Nekretnine -

Na papiru je sve zvučalo sjajno, ali potencijalni stanari ubrzo su se razočarali kada su otkrili da stanodavac ne želi da iznajmi stan ljudima koji kuvaju određenu vrstu hrane.

"Divan veganski stanodavac", opisala ga je brokerka Andrea Keli i navela da ima samo jedno kućno pravilo za ljude koji žele da se usele: "Bez mesa i ribe u zgradi". Objasnila je da mesojedi nisu zabranjeni, samo je zabranjeno pripremanje takve hrane u zgradi.

"Nije stan samo za vegane, ali vlasnik živi u istoj zgradi u Njujorku i ne želi da oseti miris mesa", rekla je.

meso, suvo meso, pršuta, pečenica, slanina
foto: Youtube Printscreen

Ukratko, možete da jedete suši ili picu, ako ste je doneli spolja, ali, na primer, prženje mesa ili pečenje lososa, to nije dozvoljeno, jer ako oseti miris mesa izbaciće podstanare iz nekretnine.

Stanodavac Majkl Ari Lerer i brokeri nisu želeli dalje da komentarišu ovu neobičnu odluku, ali bivši suprug stanodavca Moti, koji je suvlasnik zgrade, izjasnio se o situaciji. I on je vegan. Kaže da su zgradu kupili 2007. i da su oboje odbijali da iznajme stan mesojedima.

"Ne radi se o diskriminaciji. Samo se morate uklopiti", rekao je.

Stan je na kraju uklonjen sa stranica agencije za nekretnine.

Međutim, mogu li stanodavci da uzmu u obzir prehrambene zahteve budućih stanara? Prema Zakonu o ljudskim pravima, stanodavci u Nju jorku ne smeju da uzmu u obzir 14 karakteristika kada odlučuju kome će iznajmiti stan. Te karakteristike uključuju godine, rasu, porodični status, posao, izvor prihoda i seksualnu orijentaciju. Ništa o prehrani nije navedeno u Zakonu.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track