Slušaj vest

Nadeleko poznat po velikom broju pečenjara, Čačak ipak nije samo grad u koji se najčešće svraća kako bi se uživalo u masnoj prasetini i jagnjetini. U naselju Gornja Atenica Milan Kovačević, odlučio se da otvori restoran u kom se služi samo posna hrana, kako na vodi tako i na ulju, a to se pokazalo kao pun pogodak.

- Sve je počelo u vreme korone kada smo odlučili da porodičnu vikendicu pretvorimo u restoran. Ovde se nalazi Atenička reka, tu uzgajamo izuzetnu pastrmku koju služimo i našim gostima. Atenička reka je poznata nekada bila po vodenicama, u Atenici je u davna vremena postojalo 17 vodenica, a sada smo mi našu vodenicu pretvorili u ribnjak u kome gajimo pastrmku. Ova naša reka ima idealne uslove za uzgoj ribe, s obzirom na to da je temperatura vode od 9 do 16 stepeni i zimi i leti, to su zaista savršene okolosti - rekao je Milan za RINU.

17454971311714565794posni-restoran1-rina.jpg
Foto: RINA

Tokom trajanja posta imali su pune ruke posla, mada gosti dolaze i mimo tih dana. Meni je posni i pravoslavni, ali to ne umanjuje njegovu raznovrsnost i bogatstvo.

- Dok traje post, zaista je veća potražnja, s obzirom na to da je bilo i lepo vreme. Ipak, naravno gosti dolaze i mimo posta. Potrudili smo se da ambijent učinimo prijatnim i za decu i za odrasle. Gosti uživaju u žuboru reke, ali u pastrmci upravo iz te reke. Sve to na samo desetak minuta vožnje od centra grada - dodaje Milan.

17454971431714565785posni-restoran2-rina.jpg
Foto: RINA

Ono po čemu se ovaj restoran takođe ističe, jeste činjenica da sve što se u njemu služi stoprocentno proizvedeno je u Srbiji, podno Jelice i Gornje Atenice.

Kurir.rs/RINA