FABRIKA U ZRENJANINU: Džins pravi 1.500 ljudi!

Proizvodnja farmerica

FABRIKA U ZRENJANINU: Džins pravi 1.500 ljudi!

InfoBiz -
Isključivo za izvoz U fabriku „Kiko kolekšn“ u Zrenjaninu dosad uloženo tri miliona evra, a svi proizvodi završiće na inostranom tržištu

ZRENJANIN - Roba za izvoz.U fabrici „Kiko kolekšn“ za proizvodnju muških i ženskih farmerica ove godine biće zaposleno 168 radnika, a njihov broj 2017. dostići će oko 1.500 radnika, najavio je juče prilikom otvaranja direktor Predrag Mihajlović.UlaganjaU fabriku je dosad uloženo tri miliona evra, a svečano su je otvorili suvlasnici Siniša Novaković, poreklom iz Zrenjanina, koji sad živi u Štutgartu, i Volfgang Rajzerer iz Bajern Rozenhajma u Nemačkoj.„Kiko kolekšn“ je tokom poslednjih deset meseci ulagao u kupovinu, rekonstrukciju i opremu fabrike tekstilnih proizvoda. Izabrano je svih 168 novih radnika i završene su pripreme za zapošljavanje još 333, tako da će, po planu, u toku 2014. u fabrici raditi ukupno 501 radnik.Tekstilni centar- Kompanija iz Nemačke odlučila je da investira u razvoj srpske privrede, a za dolazak u Zrenjanin prevagnula je činjenica da je to bio jedna od najpoznatijih tekstilnih centara u Srbiji, s tekstilnim smerom u Višoj tehničkoj školi - rekao je direktor Mihajlović.On je ocenio da je to kvalitetna, visokosofisticirana proizvodnja džinsa i farmerica i najavio dolazak poznatih svetskih modnih kuća, kao što su „Guči“, „Versaće,“ i „Prada“.- Prva srpska fabrika za proizvodnju džinsa posebno je značajna zbog toga što je celokupna proizvodnja farmerica namenjena izvozu - dodao je je Mihajlović.

Bez predsednika i gradonačelnikaKako je planirano, fabrika do kraja 2015. treba da ima ukupno 958 radnika, a u 2017. da zapošljava oko 1.500 radnika. Svečanom otvaranju prisustvovao je potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoje Vrebalov. Pred otvaranje je saopšteno da predsednik Srbije Tomislav Nikolić iz opravdanih razloga neće prisustvovati svečanosti, ali nije rečeno zašto nije prisustvovao gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track