GRCI PRONAŠLI REŠENJE: Novi program zlatne vize koji će omogućiti dugoročni boravak preduzetnicima koji žele da podrže startap
Foto: Shutterstock

GRCI PRONAŠLI REŠENJE: Novi program zlatne vize koji će omogućiti dugoročni boravak preduzetnicima koji žele da podrže startap

InfoBiz -

Grčki premijer Kiriakos Micotakis najavio je novi program "zlatne vize" koji omogućava dugoročni boravak preduzetnicima koji ulože minimalno 250.000 eura u startape u Grčkoj.

Ovo je saopšteno tokom otvaranja 88. Međunarodnog solunskog sajma na kojem je Micotakis izneo nekoliko inicijativa za jačanje ekonomije i podršku Grcima sa niskim primanjima, uključujući povećanje penzija i plata državnih službenika, kao i smanjenje doprinosa za socijalno osiguranje.

Hvatajući se u koštac sa smanjenjem nataliteta, Micotakis se obavezao da će povećati finansijsku podršku roditeljima.

Po pitanju stanovanja, posebno u turističkim područjima, premijer je najavio poreske olakšice za vlasnike kuća koji iznajmljuju prazne nekretnine.

Ukazao je na povećanje poreza za one koji prelaze sa dugoročnog na kratkoročni zakup i uveo ograničenja za nove nekretnine za kratkoročni zakup u određenim atinskim naseljima.

Mitsotakis je takođe stakao planove za povećanje lučkih naknada za brodove za krstarenje tokom leta, uz još veće naknade za popularne destinacije kao što su Santorini i Mikonos. Prihod će se koristiti za poboljšanje infrastrukture u turističkim područjima, piše Blic.

Sindikati su u međuvremenu pozvali na proteste u Solunu, kritikujući vladino postupanje po pitanju rasta troškova života i neadekvatnih plata.

Biznis Kurir.rs/BizPortal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja