MINISTARKA ŽARIĆ KOVAČEVIĆ U JABLANIČKOM UPRAVNOM ODBORU: Razgovarali o merama za dalji razvoj jedinica lokalne samouprave
Foto: Tamara Mladenović, MDULS

MINISTARKA ŽARIĆ KOVAČEVIĆ U JABLANIČKOM UPRAVNOM ODBORU: Razgovarali o merama za dalji razvoj jedinica lokalne samouprave

InfoBiz -

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević sastala se danas u sedištu Jablaničkog upravnog okruga u Leskovcu sa načelnikom okruga Milošem Ćirićem i predsednicima opština sa područja ovog upravnog okruga, sa kojima je razgovarala o merama za dalji razvoj jedinica lokalne samouprave.

Sastanku su prisustvovali v.d. direktora Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović, zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević, predsednik Opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević, predsednik Opštine Medveđa Dragan Kulić, predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović, predsednik Opštine Bojnik Nebojša Nenadović i zamenik predsednika Opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Ministarka Žarić Kovačević rekla je da su joj predsednici opština predstavili najvažnije projekte i planove i da je sa njima razgovarala o izazovima u okrugu, koji će se rešavati zajedničkim snagama.

Prema njenim rečima, Ministarstvo je u Jablaničkom okrugu podržalo otvaranje tri jedinstvena upravna mesta u Leskovcu, Vlasotincu i Lebanu, a očekuje se da će do kraja oktobra biti otvoreno i u Medveđi, jer je ova opština nakon poslednjeg javnog poziva dobila sedam miliona dinara za njegovo uspostavljanje. Ministarka je u šalterskoj sali Jedinstvenog upravnog mesta u Leskovcu promovisala ePisarnicu, uslugu na Portalu eUprava, naglasivši da ova usluga omogućava građanima i privredi da elektronskim putem podnose zahteve, šalju dopune i prate stanje predmeta.

Građani mogu iz svojih kuća jednostavno da podnesu onlajn zahteve i to bez prethodnog znanja o nadležnom organu i formama obrazaca, rekla je Žarić Kovačević i dodala da se pretragom po ključnoj reči vrši izbor jednog od 2.000 postupaka i to jednim klikom.

Ministarka je pozvala građane da se registruju na portalu eUprava, odnosno da postanu eGrađani, kojih do sada u Srbiji ima preko 2,2 miliona, jer je eUprava digitalni šalter, dostupan 24 sata, 7 dana u nedelji i nema više čekanja u redovima.

Ministarka je podsetila i na infrastrukturne projekte koje je Ministarstvo podržalo u Jablaničkom upravnom okrugu, sanaciju Sportsko-rekreativnog centra Dubočica u Leskovcu, rekonstrukciju ambulante u Vlasotincu, rekonstrukciju zgrade autobuske stanie u Lebanu, energetsku sanaciju objekta opštinske uprave i manifestaciju Paradajz fest u toj opštini, a u Medveđi adaptaciju PU „Mladost“.

1 / 6 Foto: Tamara Mladenović, MDULS

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja