JOŠ JEDAN GIGANT OTIŠAO U STEČAJ! Morali da zatvore sve poslovnice u Evropi - Niko nije mogao ni da sanja da će im se ovo desiti!
Foto: Profimedia

JOŠ JEDAN GIGANT OTIŠAO U STEČAJ! Morali da zatvore sve poslovnice u Evropi - Niko nije mogao ni da sanja da će im se ovo desiti!

InfoBiz -

Konfekcijski modni brend Esprit je odlukom Privrednog suda u gradu Nanteru otišao pod stečaj u Francuskoj, dva meseca nakon što je kompanija objavila da je podnela zahtev za bankrot u Evropi.

Kako se navodi, Esprit je zapošljavao 145 radnika u Francuskoj, a njegov godišnji promet iznosio je gotovo 32 miliona evra, prenosi Figaro.

Brend je bio prisutan na više od stotinu prodajnih mesta u Francuskoj.

Privredni sud u Nanteru je konstatovao da je plan direktora Esprita za oporavak i restrukturalizaciju firme ostvariv i dodao da će posmatrati razvoj kompanije u narednih šest meseci.

Modna kompanija Esprit je u maju objavila da je podnela bankrot za svoje aktivnosti u Evropi, pošto veruje da će restrukturalizacijom prevazići poteškoće sa naglim porastom troškova zbog pandemije virusa korona.

Osnivači brenda Esprit u 1968. godini su bili američki hipi par Daglas i Suzi Tomkins iz San Franciska koji su prodavali svoje prve artikle na putovanju po Kaliforniji u Folksvagenovom minibusu.

Današnji Esprit je prema vlastitim tvrdnjama prisutan u više u 40 zemalja u kojima ima 586 prodavnica.

BiznisKurir/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track