POČETAK NOVOG VELIKOG PROJEKTA WMG "PREVENCIJA KAO GARANCIJA" Glavni cilj podizanje svesti o ZNAČAJU preventivnog pregleda (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

prevencija kao garancija

POČETAK NOVOG VELIKOG PROJEKTA WMG "PREVENCIJA KAO GARANCIJA" Glavni cilj podizanje svesti o ZNAČAJU preventivnog pregleda (VIDEO)

InfoBiz -

Konferencija "Prevencija kao garancija" održava se u hotelu Mona Plaza u Beogradu, a partneri ovog projekta su WMG fondacija, Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut.

Irena Petrović
foto: Kurir televizija

Konferenciju u kojoj će kroz tri panela eminentni stručnjaci govoriti o izazovima, dostignućima i perspektivama u prevenciji karcinoma dojke, kao i o putu od dijagnoze do terapije i značaju psihološke podrške, otvoriće ministarka zdravlja Danica Grujičić. Konferenciju prati novinar Kurir Nikola Vujović, a o tome šta je primarni cilj ovog projekta razgovarao je sa direktorkom WMG fondacije Irenom Petrović.

- Ovom konferencijom obeležavamo početak našeg novog velikog projekta koji se zove Prevencija kao garancija. Glavni cilj je podizanje svesti o značaju preventivne zdravstvene zaštite. Tokom prve godine bavimo se temom karcinoma dojke, zato što se Srbija nalazi na neslavnom prvom mestu po broju umrlih od ove bolesti, iako evropska statistika, dakle, iz ostatka Evrope, iz razvijenih zemalja pokazuje da je ova bolest izlečiva u 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme. Dakle, naš cilj je da podignemo svest o tome koliko su važni preventivni pregledi, koliko je važan sam pregled kad je ova bolest u pitanju i, naravno, zdravi životni izbori - rekla je Petrović i dodala:

01:36

POČETAK NOVOG VELIKOG PROJEKTA WMG PREVENCIJA KAO GARANCIJA: Glacvni cilj: podizanje svesti o značaju preventivnog pregleda

- Pored toga, želimo da pružimo podršku osobama koje su već obolele od ove bolesti, da ih u javnosti predstavimo na najbolji mogući način, onako kako one to zaslužuju, kao hrabre, odvažne žene koje dostojanstveno bi u svoje bitke. Tako da, u narednih godinu dana predvideli smo niz različitih aktivnosti, događaja, kampanja, radionica, pa i konkretne aktivnosti za pomoć upravo ženama obolelim od raka dojke i evo prilika je da pozovem sve one koji žele da nam se pridruže, da zajednički radimo na ovom jako važnom zadatku. Dakle, dobrodošli ste, javite nam se, a pred nama je stvarno jako puno posla.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:03

WMG LANSIRAO PLATFORMU KOJA ĆE DONETI BENEFITE SVIM GRAĐANIMA! Irena Petrović: Poručili smo EU da oni imaju mnogo toga od nas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track