NA DVA SATA OD BEOGRADA NUDE POSAO KOJI SE NE ODBIJA: Uz visoka mesečna primanja ide i trosoban stan, ne treba vam čak ni diploma
Foto: Shutterstock

nezapamćen oglas

NA DVA SATA OD BEOGRADA NUDE POSAO KOJI SE NE ODBIJA: Uz visoka mesečna primanja ide i trosoban stan, ne treba vam čak ni diploma

InfoBiz -

Pretražujući najveće sajtove za zapošljavanje u našoj zemlji, uzeli smo u obzir brojne oblasti od trgovine, proizvodnje, menadžmenta do ugostiteljstva, prodaje i ljudskih resursa, te smo tako naišli na oglas za posao koji se ne odbija.

Agencija za posredovanje u zapošljavanju iz Banjaluke objavila je oglas u kom jedna firma zapošljava radnika automehaničarske struke uz vrlo povoljne uslove.

- Kompanija nudi posao uz stimulativna primanja, kao i besplatan trosoban namešten stan u centru grada Banjaluke - navodi se u oglasu.

registracija vozila, automehaničar
foto: Shutter

Naglašeno je da je u pitanju stan od 100 kvadrata u centru grada, potpuno opremljen.

Osim toga, poslodavac nudi i dobra primanja, u zavisnosti od trenutnih kompetencija i ostvarenog učinka, i zaposlenje na neodređeno vreme.

Od ostalih uslova izdvojeno je radno vreme od osam do 17 časova, svaka druga subota je radna, ali sa skraćenim radnim vremenom.

automehaničar
foto: Youtube Printscreen

Teško je naći radnike na domaćem tržištu

Direktor Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka Vladimir Blagojević kaže da ovakav oglas i uslovi uopšte nisu iznenađujući.

- Poslodavci se trude na sve načine da privuku potencijalne radnike u uslovima deficita na tržištu - kaže Blagojević.

Mnogi stručnjaci iz zanatskog sektora već godinama odlaze prema zemljama zapadne Evrope, dodaje Blagojević, a na domaćem tržištu odavno je teško naći radnike, posebno zanatlije. Međutim, preduslov je da radnik poseduje potrebna znanja i veštine, što je u trenutnim uslovima važnije od diplome.

evri, euro, novac u rukama, novac, pare
foto: Shutterstock

Plate iznad proseka

- Plate u oblasti za koju pitate su u ovom momentu iznad republičkog proseka (1.312 maraka) - napomenuo je Blagojević. Preračunato u evre to je nešto više od 600.

Od mehaničara koji će dobiti stan na korišćenje poslodavac u Banjaluci traži samostalnost u automehaničarskom poslu, da je sklon timskom radu i upućen u klasične automehaničarske veštine: dijagnostiku vozila, redovne servise, remont, pregled i tako dalje.

kurir.rs/K1info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja