OVO JE NAJVEĆI BROD NA SVETU! "IKONA MORA" je 5 puta veća od Titanika, ima 20 paluba, koštala je 2 milijarde dolara (VIDEO)
Foto: AP

OVO JE NAJVEĆI BROD NA SVETU! "IKONA MORA" je 5 puta veća od Titanika, ima 20 paluba, koštala je 2 milijarde dolara (VIDEO)

InfoBiz -

Najveći brod na svetu stigao je do Portorika gde će se ukrcati prvi putnici koji kreću na sedmodnevno krstarenje. Impozantan brod je prava grdosija s obzirom na to da teži neverovatnih 250.800 tona i dugačak je 365 metara. Poneo je ime Ikona mora (Icon Of The Seas).

Lokalci i turisti u mestu Ponsa imali su priliku da već video deo broda koji, da bi dobio licencu, mora da ima probno putovanje, pa je pristao u ovu luku. U pitanju je kruzer pet puta veći od Titanika i sa 20 paluba koje su potpuno nadvisile sve na Karipskim ostrvima.

Masivni brod je deo flote kompanije "Royal Caribbean" i vredi neverovatne 2 milijarde dolara. Pored brojnih kabina, tu su brojne sale u kojima su restorani, šest bazena ali i ceo vodeni park, najveći na bilo kom sličnom brodu na svetu.

Krenuće iz Majamija 27. januara i to na sedmodnevno putovanje po Karibima a među stanicama na njihovom putu biće i privatno ostrvo na Bahamima nazvano Perfect Day at CocoCay.

1 / 4 Foto: AP

Cena za 7 dana startuje od oko 1.500 dolara ali sa svim dodacima najjeftinija karta košta između 4.500 i oko 7.000 dolara. Ima i puno skupljih kabina, naravno. Jedna od njih je apartman nazvana "Ultimate Family Townhouse" koji se prostire na čak tri palube sa kojim može da se silazi čak i toboganom. Ovaj apartman dovoljan je za osmoro ljudi, ima sopstvenu terasu sa ležaljkama i brojne balkone. Cena - 85.000 dolara!

Godinama se čekalo da brod bude završen jer je najveći deo kruzera pravljen na odvojenim lokacijama a onda je sve "sklapano" u celinu na finskoj obali Baltičkog mora.

Najnezgodnije je bilo sklapanje vodenog parka koje je sastavljeno od 700 staklenih panela i teško je 365 tona. Sve je bilo sastavljeno i tako podignuto sa doka poput nekog ovalnog broda.

Bilo je potrebno 24 sata da se taj poduhvat završi a sada tu može da uživa 1.300 ljudi i u ovom delu je smešten vodopad.

Kurir.rs/Blic

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja