JOŠ DVA KOLOSEKA NIČU NA ŽELEZNIČKOJ STANICI PROKOP! Ići će ka Batajnici i Zemun Polju, ovo je planirani termin ZAVRŠETKA RADOVA
Foto: Zorana Jevtić

kurir tv

JOŠ DVA KOLOSEKA NIČU NA ŽELEZNIČKOJ STANICI PROKOP! Ići će ka Batajnici i Zemun Polju, ovo je planirani termin ZAVRŠETKA RADOVA

InfoBiz -

Grade se dva nova koloseka na potezu od glanve železničke stanice Prokop, do Batajnice I to za fazu jedan koja vodi do Zemun Polja.

Proces uskoro ulazi u prvi fazu jer se već radi na potraživanju stručnjaka koji bi izradili adekvatnu dokumentaciju, a sve u cilju poboljšanja saobraćaja u Beogradu.

Reporter Redakcije Saša Dobrijević je posetio železničku stanicu Prokop gde je dobio detaljnije informacije od svog sagovornika.

Nenad Stanisavljević
foto: Kurir TV

- Ovo je samo nastavak celokupne modernizacije železničke infrastrukture koji se odvija protekle godine nakon decenija zapostavljanja železničkog saobraćaja i korak dalje je u modernizaciji železničkih pruga i podizanju na najviši nivo i usluge i brzine vozova. U planu je da se u narednom periodu još dva koloseka grade na potezu od Beograd centra gde se mi sada nalazimo do Batajnice, a u ovoj prvoj fazi od Beograd centra do Zemun polja. Konkurs je otvoren, znači tender je otvoren do 29. januara, nakon potpisivanja ugovora tri godine je rok da se čitav taj posao završi - rekao je Nenad Stanisavljević, PR menadžer Infrastrukture železnice Srbije.

03:35

JOŠ DVA KOLOSEKA NIČU NA ŽELEZNIČKOJ STANICI PROKOP! Ići će ka Batajnici i Zemun Polju, ovo je planirani termin ZAVRŠETKA RADOVA

- Mi danas samo ovde u Prokopu imamo 330 vozova koje prolaze, taj broj će biti mnogo veći kako se bude nastavila dalje modernizacija i od Novog Sada ka Subotici i od Beograda ka Nišu i ka Šidu i zbog toga se pristupilo ovome kako bi se te kategorije vozova na neki način razdvojile da tako kažemo i kako bi se grupisale na pojedinim kolosecima. Dakle, u odnosu na postojeća dva, radiće se još dva - dodao je sagovornik Kurir TV.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:41

Voz na baterijski pogon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track