BEČ DOBIJA BICIKLISTIČKI AUTO-PUT: Biće dužine sedam kilometara i biće završena u leto 2024! FOTO
Foto: Grad Beč

BEČ DOBIJA BICIKLISTIČKI AUTO-PUT: Biće dužine sedam kilometara i biće završena u leto 2024! FOTO

InfoBiz -

Tačno pred kraj godine je završena pretposlednja etapa izgradnje prvog biciklističkog auto-puta u Beču, koji će ubuduće voditi dužinom od sedam kilometara iz opštine Donauštat do centra grada. Sa ukupno oko 900 metara dvosmernog biciklističkog puta - stvoren je pravi raj za bicikliste, a od 22. decembra je ta deonica zvanično otvorena za saobraćaj.

Biciklistička Staza, Beč
foto: Grad Beč

Klimatska transformacija cele ulice Praterštrase, uključujući proširenu jednosmernu biciklističku stazu prema centru grada, nastavlja se punom parom i biće završena u leto 2024. Kao deo glavne biciklističke mreže, Praterštrase već spada u najfrekventnije biciklističke rute u gradu.

Rekonstrukcijom je sada stvorena odvojena dvosmerna biciklistička staza, dužine približno 900 metara, na strani koja vodi iz centra grada. Postojeća jednosmerna biciklistička staza koja vodi ka centru grada, ostaje očuvana i biće proširena u sklopu rekonstrukcije. Na putu iz grada, jedna traka za motorni saobraćaj će biti uklonjena kako bi se stvorilo više prostora za bicikliste.

Biciklistička Staza, Beč
foto: Grad Beč

Da bi se osigurala optimalna sigurnost, raskrsnice će biti projektovane tako da su motorni i biciklistički saobraćaj jasno odvojeni. Izgradnja novog biciklističkog puta bila je samo prvi korak u transformaciji, a radovi na obimnom ozelenjavanju i dalje se odvijaju punom parom. Duž celog puta stvaraju se nove zelene površine, sadi se drveće i proširuju se površine bez asfalta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja