OD PANČEVA DO RUMUNSKE GRANICE U 4 TRAKE: Ovo će biti najkraća veza sa Rumunijom, posle 15 godina od najave traži se projektant
Foto: Printscreen Pink

novi projekti

OD PANČEVA DO RUMUNSKE GRANICE U 4 TRAKE: Ovo će biti najkraća veza sa Rumunijom, posle 15 godina od najave traži se projektant

InfoBiz -

Od Pančeva do rumunske granice uskoro će se stizati auto-putem u četiri trake, što će ujedno biti najkraća veza između naše zemlje i Rumunije. Naime, Putevi Srbije raspisali su tender za izradu idejnog projekta sa Studijom opravdanosti autoputa E-70, deonica Pančevo-Vršac-granica sa Rumunijom.

U prostornom planu područja posebne namene ove deonice data je ova trasa koja se najavljuje već više od 15 godina, međutim, detalji autoputa nisu navedeni.

auto-pu
foto: Printskrin/JP Zavod za urbanizam Vojvodine

Putevi Srbije sada su u okviru tenderske dokumentacije otkrili i da će autoput kroz Južni Banat imati četiri trake od po 3,75 metara, zaustavne od po 2,5 metra, ivične trake od ukupno tri i razdelnu traku iste širine, kao i bankine od po 1,5 metara.

Ovde će, kao i na ostalim auto-putevima, moći da se vozi 130 kilometara na sat, a procenjena vrednost radova je 180 miliona dinara. Tender je otvoren do 20. decembra.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track