SKUPLJI I OD ROLEKSA: Ovaj sat košta kao dvosoban stan u Beogradu, nosile ga holivudske zvezde, a sad je na licitaciji u Srbiji!
Foto: Tomasz Zolnierek / Alamy / Alamy / Profimedia

zaplenjen na graničnom prelazu

SKUPLJI I OD ROLEKSA: Ovaj sat košta kao dvosoban stan u Beogradu, nosile ga holivudske zvezde, a sad je na licitaciji u Srbiji!

InfoBiz -

Carinarnice Niš i Priština danas održavaju e-licitaciju trajno oduzete robe, među kojom se nalazi i sat Patek Philipe -Nautilus Heren 5980.

Njegova početna cena je 8.775.000,00 dinara, odnosno 74.878 evra. Ovo je inače najskuplji sat koji se ikada našao na licitaciji, i pobio je svoje prethodnike, ručni sat Audermas Piguet, koji je prodat za 3,17 miliona dinara i najtraženiji Rolex, čija se krajnja cena popela na 1,93 miliona dinara.

- Zvezda predstojeće e-licitacije koju organizuje Carinarnica Niš je zlatni sat marke ''PATEK PHILIPE - NAUTILUS HEREN 5980'' čija početna cena iznosi gotovo 9 miliona dinara, što ga čini najskupljim do sada izloženim satom na carinskim e-licitacijama - stoji na Instagram profilu Carine Srbije.

licitacija, internet prodaja, oduzeta vozila, garderoba, alat
foto: Carina Srbije

Kaucija za učešće iznosila je 2.632.500 dinara, odnosno 22.464 evra, a za licitaciju se prijavilo osam osoba.

Kako navode iz Carine, kaucija će im biti vraćena ukoliko ne pobede "u trci za nesvakidašnji aukcijski primerak".

Patek Philippe Nautilus je jedan od najtraženijih modela luksuznih satova bilo kog brenda. Takođe može biti jedan od najskupljih i postoje različiti razlozi za to, u rasponu od relativno malog broja dostupnih na tržištu, do poteškoća povezanih sa nabavkom ovih satova od ovlašćenih dilera.

Brend proizvodi relativno mali broj satova svake godine, u regionu od 60.000 godišnje, a neki od ovih satova su izuzetno komplikovani za izradu. Ovo rezultira osećajem ekskluzivnosti. Ovi satovi su, generalno, skuplji od rivalskog modela Roleks.

Posebno ovaj, Nautilus 5980 prodaje se po ceni od oko 94.000 evra do približno 188.256 evra.

kurir.rs/TelegrafBiznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja