POSLE 50 GODINA RADA, ZATVARA SE KOMPANIJA IZ SREMSKE MITROVICE? Saopštili da obustavljaju proizvodnju, svi se pitaju šta će biti
Foto: Tanjug/Zoran Žestic

kurir tv

POSLE 50 GODINA RADA, ZATVARA SE KOMPANIJA IZ SREMSKE MITROVICE? Saopštili da obustavljaju proizvodnju, svi se pitaju šta će biti

InfoBiz -

Kompanija Mitros Flajšvaren iz Sremske Mitrovice obustavlja proizvodnju, a sudbina skoro 500 zaposlenih visi o koncu. Mitros je deo austrijskog Gerlinger Holdinga, koji je saopštio da je ovo teška odluka, ali je izvesna.

Aleksandra Dražić saznala je za gledaoce Kurir TV, ima li informacija zašto je došlo do ove situacije i da li postoji mogućnost da se kompanija spase?

Situacija oko budućnosti kompanije Mitros Splaš Varen u Sremskoj Mitrovici privukla je pažnju, a vlada Srbije očekuje da će se ona pozitivno rešiti.

Aleksandra Dražić je istakla:

- S obzirom na aktuelne izazove, vlada intenzivno radi na pronalaženju rešenja kako bi podržala nastavak rada i proizvodnje ove kompanije.

Situacija se pažljivo prati, a tokom narednih dana i nedelja očekuje se dalji razvoj.

03:31

POSLE 50 GODINA RADA, ZATVARA SE KOMPANIJA MITROS FLAJŠVAREN? Dražić: Šta će biti dalje? Vidimo da kompanija JOŠ UVEK RADI

- Možemo reći da je kompanija i dalje operativna, što se vidi i po punim parkinzima oko objekta. Iako trenutna situacija nije idealna, angažovani smo da vas redovno obaveštavamo o svim dešavanjima u vezi sa Mitros Flajšvaren - rekla je i dodala:

Nadamo se da će država pronaći adekvatno rešenje koje će omogućiti nastavak rada i oporavak kompanije

Mitros Splaš Varen posluje u Sremskoj Mitrovici od 2016. godine, dok je istorija Mitrosa kao kompanije starija, sežući sve do pedesetih godina prošlog veka. Nakon perioda privatizacije i perioda u stečaju, kompaniju je preuzeo Gerlinger Holding.

- Mitros Splaš Varen je imao značajnu ulogu u mesnoj industriji, a danas je lider u tehnološkom sektoru, kako u Sremu, tako i šire - zaključuje Dražić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:18

Marija Šerifović upala na Instagram nalog Zvezda Granda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track