U vranjskim mesarama povećana je prodaja mesa i mesnih prerađevina, a najtraženiji je svinjski but, ističu mesari u tom gradu. Pored mesa ne jenjava ni potražnja ostalih suhomesnatih proizvoda.
- Vreme je slava pa je i prodaja mesa povećana - kaže Jovana Stošić, prodavac mesare "Gram".
Za kupca je, kaže, pored cene najvažniji kvalitet kupljenog proizvoda.
Na pitanje kako prepoznati sveže meso Jovana odgovara:
- Boja i izgled mesa govore da li je meso taze. Sveže meso je svetlije boje.
Mesara "Gram" svakodnevno dobija sveže meso. A po sveže meso redovno dolaze i stare mušterije.
Sezona sušenja mesa
- Svaki dan dolazi meso, uvek taze. Mnogo je veća prodaja za praznike, a sada je plus i sezona sušenja mesa. Za sušenje se uzima svinjski but i kremenadla - objašnjava sagovornica Kurira.
Kilogram svinjskog buta je 699 dinara, kremenadle su 540, teleće meso kilogram 1.200, juneći but je 1.200 dinara, piletina, belo meso 699, a kilogram pileće džigerice je 329 dinara. Od suhomesnatih proizvoda kilogram pečenice je 899, pileća prsa su 569, šunka 755, čajna kobasica 950, a kulen 1.000 dinara kilogram.
A u mesari "Gram" osim mesa i mlečni proizvodi, kajmak i sir.
Kilogram kajmaka je 1.200 dinara, punomasni sir 780, mladi kravlji 530, a zreli kraljevački sir je 650 dinara.
Sveže meso je preduslov za dobro pečenje, a ukusom dobrog pečenja biće zadovoljni i gosti i domaćini.
BiznisKurir.rs