Novčanik

KARAĐORĐEVA ŠNICLA 300 DINARA, OMLET SA SLANINOM 150 - BAGATELA! Srbi šokirani cenama u restoranima u ovom gradu u Srbiji: A kad vidite porciju... (FOTO)

Shutterstock, Ilustracija

Velika je razlika u ceni ručka u restoranima u Beogradu od onih u manjim gradovima Srbije, tvrde Vranjanci, a evo i zašto

U ugostiteljskim objektima u Vranju za malo para bogat ručak. Vranjanci bi rekli nema nigde kao u Vranju gurmanski može da se pojede... po pristojnoj ceni.

Porcija teleće i pileće čorbe je 300, riblje 320 dinara. Salate se kreću od 250 do 300 dinara. Trljanica vranjski specijalitet od suvih paprika je od 400 do 500 dinara.

Foto: T.s.

Što se roštilja tiče pljeskavica od 10 ćevapa je 580 dinara u restoranu, rolovana vešalica u porciji od dva komada 880 dinara, pileći batak od 400 do 600, dimljeni je 700 dinara, a za kilogram dimljene vešalice trebalo bi izdvojiti oko 2.000 dinara. Obična lepinja je 60, zapečena 100 dinara. Karađorđeva i Bečka šnicla su od 300 do 600 dinara zavisi od gramaže. U restoranu možete i doručkovati i to gurmanski. Porcija omleta sa šunkom ili slaninom je od 150 do 200 dinara zavisi od priloga.

Hladni napici su od 110 do 250 dinara koliko je ceđena pomorandža.

Foto: T.s.

"Vranjski restorani mogu se zaista pohvaliti dobrom hranom, od kuvanih jela, preko roštilja ali i specijaliteta pojedinih restorana. Nije preskupo, cene su pristojne, a ima svega. Skoro sam boravio u inostranstvu, ručali smo u tamošnjem restoranu nas sedmoro odraslih i jedno dete. Uz kafu, jedno piće porcije lazanja sa prelivom, porcije bifteka sa krompirom i povrćem, račun je iznosio nešto više od 350 evra. Otkriću vam i to da u ovdašnjim restoranima vikendom dolaze naši susedi iz Republike Severne Makedonije. Obavezno ručaju ili večeraju u nekom od ugostiteljskih objekata u Vranju. Stalni su gosti, a to znači da im odgovara provod, hrana i muzika, ali i cene. Na putu do Grčke i nazad turisti iz Srbije neretko svrate u Vranje da odmore i da ručaju. Informišu se na internetu o vranjskim restoranima i njihovom meniju. Probaju vranjske specijalitete, odmore se i zadovoljni nastave put ", samo su neki od komentara Vranjanaca.

S ponosom podsećaju da je grad podno Pržara nadaleko poznat po dobroj tradicionalnoj kuhinji i da zato kulinarstvom mogu i da se pohvale .

"I ukus i miris i uživanje koje može da se priušti baš u Vranju", poručuju