ŠUMSKE JAGODE ZA 150 DINARA, LJUTE PAPRIČICE 250! Cvetna pijaca danas u Novom Sadu, ovo su cene sobnih biljaka - drvo života samo 200 dinara (FOTO)

Cvetna pijaca i ovog vikenda nudi širok spektar cveća, sadnica i domaćih kolača.

Kurir/T.M.

Lepo vreme ošarenilo je plato ispred Spensa, gde se održava četvrta jesenja Novosadska cvetna pijaca.

Cvetna pijaca i ovog vikenda nudi širok spektar cveća, sadnica i domaćih kolača. 

Kurir/T.M. 

Posetioci mogu da vide veliki izbor cveća, od ruzmarina, šumskih jagoda koje koštaju 150 dinara do ljutih papričica za turšiju ili kiseliše za koje treba izdvojiti oko 250 dinara.

Kurir/T.M. 

SAVET ZA RUZMARIN

Ruzmarin mediteranska biljka - sadi se u ovo vreme. Potrebno je zaliti čim se zasadi i ne dirati do proleća jer je mediteranska biljka. Orezivati trećinu sadnice čim se posadi i do proleća ćete imati lepu žbunastu biljku (300 dinara).

Popularni začini koje domaćice i domaćini u Srbiji najvise koriste, sadnice bosiljka, majčine duđice, origana i mnogih drugih mogu se kupiti za 200 rsd.

Kurir/T.M. 

Za sobne biljke potrebno je izdvojiti nešto više novca:

1. Zamija (950 dinara)

2. Kalatea (950 dinara)

3. Sanseverija/ svekrvin jezik/indijsko pero (950 dinara) - idealan za osobe koje imaju manjak vremena i brži način života, jer biljka nije zahtevna kada je održavanje u pitanju.

4. Bromelija (500 dinara)

5. Drvo života (200 dinara)

Kurir/T.M. 

Ljubitelji kaktusa ovaj vikend imaju veliki izbor a cena kaktusa iznosi oko 300 dinara, u zavisnosti od štanda do štanda. Vresak (Calluna) košta 300 dinara.

Kurir/T.M. 

 Osim sadnica i cveća, svi posetioci mogu da uživaju u razgledanju i kupovini velikog izbora meda i hrane, kao i rukotvorina.

Kurir/T.M. 

Kao i na prethodnim cvetnim pijacama i ovaj vikend je u znaku reciklaže, pa tako svi posetioci pijace mogu danas da zamene stari papira za sadnice od 8 do 13 časova.

Kurir/T.M. 

Kurir/T.M. 

A za one koji veruju u Feng-Shui mogla se naći i mala "gica" koja donosi uspeh i bogatstvo.