TATJANA JE POLA DANA ŠEFICA, U SLOBODNO VREME VODI SJAJAN BIZNIS: Oživela kulturu staru 50.000 godina, u svaki komad ugradi ljubav i originalnost

"Često imam osećaj da deo te svoje fine energije utisnem u svaku rukotvorinu koju napravim"

T. M.

Tatjana Vučković više od dve decenije zaposlena je u GSP- u. Kako kaže danas je šef Odeljenja prodaje staničnih usluga, a još u srednjoškolskim danima otkrila je svoj talenat za pravljenje minđuša od gline.

- Moj umetnički talenat ponovo je došao do izražaja tek godinama kasnije, svoj brend nakita nazvala sam "Suryani", po boginji Sunca, a najviše me inspiriše priroda i živopisna i dinamične boje.

- Volim kada je upečatljivo, ali takođe i harmonično u pogledu nijansi. Često umem da kažem da mi je cilj da unesem malo boje i vedrine u živote ljudi kroz svoj kreativan rad. Često imam osećaj da deo te svoje fine energije utisnem u svaku rukotvorinu koju napravim, kao neki talisman za sreću - priča Tatjana za Kurir.

Njen stil rada sličan je aboridžinskom stilu, a kako sama nije ni znala dok joj upravo njeni kupci nisu pomenuli.

- Bilo mi je zanimljivo kad sam pročitala da je njihova kultura stara 50.000 godina i da su tačkice koristili za prepričavanje legendi i prikrivanje tajnih simbola. Sigurno postoji neka tajna veza između nas iz prošlih zivota zbog koje se pronalazim i beskrajno uživam u ovoj zanimljivoj tehnici - prepričava.

A da joj ljubavi i talenta ne manjka pokazala je u jednoj specijalnoj porudžbini i to za svoju kumu...

Najneobičnije sto su mi do sada tražili je Baščaršija na medaljonu. To je bila želja moje kume Sarajke i iako sam u prvi mah bila skeptik u pogledu toga može li se ovakav motiv istačkati na relativno maloj površini, ispalo je odlično - zaključuje ova dama iz Novog Sada

Tatjanin nakit nije za one koji svoj stil izražavaju kroz stereotipe i kalupe, već za osobe koje neguju originalan stil, koje su vesele, vedre i optimistične, a istovremeno i hrabre u smislu da mogu da ponesu nešto drugačije od stereotipa, upečatljivo i šareno.