PRODALA SVE ŠTO IMA DA BI KRENULA NA PUT OKO SVETA: Onda je usledio hladan tuš - raskinuli ugovor, proterali je s broda i ostali dužni 30.000 $

Shutterstock

Dženi Feniks (68) sa Floride je celog života sanjala o krstarenju svetom, zbog toga je prodala svu svoju imovinu i uplatila putovanje kruzerom „Villa Vie Odissei“.

Međutim, umesto da zaplove u dogovoreno vreme, uprava je sve putnike, pa i Dženi obavestila da je došlo do „neplaniranog“ kašnjenja i da će na put oko sveta moći da krenu tek za četiri meseca.

-To četvoromesečno kašnjenje značilo je da kruzer neće na vreme stići do Majamija, a tamo su mi bile sve stvari koje sam spakovala za krstarenje - požalila se Dženi u grupi na jednoj društvenoj mreži.

I ostali putnici iz grupe su negodovali zbog toga. Poruke su razmenjivali gotovo svakodnevno, posebno besni su bili kada im je saopšteno da kruzer, zapravo, nije plovio jako dugo usled pandemije koronom, pa tek treba da prođe sve tehničke i ostale bezbednosne preglede.

Ipak, svi su se nadali da će dan polaska na krstarenje ipak uskoro da dođe, a onda je usledio hladan tuš - samo za Dženi.

Kako je ispričala za The Telegraph, dobila je pismo od operativne direktorke Keti Viljalbe.

- Primili smo više od 10 formalnih pritužbi u vezi sa vašim stalnim žalbama i negativnim komentarima. Ovo ponašanje je značajno uticalo na moral i dobrobit drugih putnika, koje ste u velikom broju uznemirili, pa zbog toga moramo da  - obrazložila je odluku o „proterivanju s broda“ operativna direktorka.

- Nikada nisam bila gruba ili nevaspitana i nikada nisam učestvovala u ličnim napadima. To su bili privatni razgovori, nisam postavljala ništa na platformama društvenih medija. Frustracija među putnicima je rasla nakon objava o kašnjenju. Bila sam jedna od onih koji su otvoreno tražili da nam se objasni šta se dešava. Mnogi su mi se privatno zahvalili što sam govorila u ime cele grupe - istakla je Dženi, koja je prethodno doživela još gore iskustvo, takođe, u vezi s krstarenjem oko sveta.

Naime, prethodno je identično putovanje uprlatila u kompaniji „Life At Sea“ sa sedištem na Floridi, ali pre nego što je ono realizovano, firma je proglasila bankrot i gospođi Feniks ostala dužna 30.000 dolara.

Biznis Kurir.rs/BizPortal