02:52

PONOVO STARTUJU BRODSKE TURE

KURIR TELEVIZIJA

PONOVO STARTUJU BRODSKE TURE: Mladi iz Srbije pohrlili da posle velike pauze zarade do 3.000 $ mesečno i PROPUTUJU SVET

InfoBiz -

Dobra zarada i krstarenje oko sveta glavni su razlozi zbog kojih se ljudi sa ovih prostora odlučuju da bar devet meseci provedu na prekookeanskim kruzerima radeći najrazličitije poslove. Zbog svetske krize izazvane koronavirusom, ovi luksuzni brodovi neko vreme nisu radili, ali sada ponovo isplovljavaju i zapošljavaju.

Nakon višemesečne pauze i Nišlija Petar Janković (21) ponovo pakuje kofere kako bi narednih nekoliko meseci po drugi put radio na brodu kao maser u spacentru.

Petar Janković
foto: Kurir Televizija

"Jako veliko iskustvo, stekao sam ogromno znanje. Moje mišljenje je da svako treba da proba, naročito dok su mladi", kaže ovaj mladić koji je na svom prvom proputovanju obišao Englesku, Dansku, Norvešku, Island, Grenland, Kanadu, SAD, Karibe, Barbados itd.

brod
foto: Kurir Televizija

Iskustva sa gostima su različita, neki se interesuju da vas upoznaju bolje, a pojedini zanovetaju i traže "dlaku u jajetu".

Ipak sve se to zaboravi uz dobar bakšiš.

"Novac mogu da ostave na recepciji ili da predaju lično, u obzir dolaze i pohvale", kaže on.

brod
foto: Kurir TV

Dana Šćepovic je punih 10 godina radila na brodu. Ona potvrđuje da je to neprocenjivo iskustvo, pre svega zbog večnog prijateljstva sa kolegama, ali i zarade.

"Prosečna zarada je oko 2.000 do 3.000 dolara, minimim je 800 dolara., ali svi rade na procenat", objašnjava ova Niščlijka koja je od prvog ugovora sa 19. godina uspela da uštedi 15.000 dolara od kojih posle nekoliko tura na brodu, u zavisnosti od afiniteta i planova, može da se kupi stan, pokrene biznis i sredi budućnost.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track