Foto: Milšped

Lider u proizvodnji čokolade posetio Milšped

Biznis
> 15:03h

Skladište u Srbiji među najboljima na svetu

12. septembar 2024. godine - Kada pažljivo razvijate vrhunske proizvode i želite da oni do krajnjeg kupca stignu u istom stanju u kojem su napustili vašu fabriku, pitanje logistike i skladištenja postaje jedno od najvažnijih. Barry Callebaut Group, svetski lider u proizvodnji visokokvalitetne čokolade i kakao proizvoda, suočio se sa ovim izazovom pri širenju poslovanja na teritoriji jugoistočne Evrope kroz svoju istoimenu kompaniju članicu.

Rešenje su pronašli u saradnji sa kompanijom Milšped, regionalnim liderom u oblasti transporta i logistike, koja posluje u 15 zemalja na tri kontinenta. Matjaž Vodopivec, generalni direktor za Jugoistočnu Evropu u kompaniji Barry Callebaut, došao je u posetu skladištu „po meri“ koje je Milšped obezbedio za ovog svetskog giganta.

foto: Milšped

„Kako fabrika čokolade u Novom Sadu planira godišnju proizvodnju od preko 50.000 tona, saradnja između Barry Callebauta i Milšpeda značajno je napredovala u proteklih pet godina, što je krunisano izgradnjom savremenog skladišta, udaljenog samo 5 kilometara od fabrike. S kapacitetom od 6.000 paletnih mesta i različitim temperaturnim režimima, skladište ispunjava najviše standarde kvaliteta. EDI veza između našeg ERP sistema i Milšpedovog WMS-a omogućava precizno praćenje zaliha, što je ključno za efikasnu isporuku. Milšpedove usluge su od suštinskog značaja za našu misiju tačne i pravovremene dostave, uz visoku efikasnost. Ova saradnja dodatno ističe našu zajedničku posvećenost održivosti, bezbednosti i kvalitetu,“ izjavio je Vodopivec prilikom svoje posete.

Milšped grupacija kompaniji Barry Callebaut obezbeđuje usluge uvoza sirovina, carinjenja, skladištenja i transporta, što predstavlja samo deo celokupne usluge koje nudi ovaj globalno prepoznat logističar. „Prepoznati smo po implementaciji visokotehnoloških, robotizovanih i automatizovanih rešenja koja prilagođavamo najrazličitijim tipovima delatnosti. Uslovi koje obezbeđujemo, čak i za najosetljivije i najzahtevnije proizvode, omogućili su nam da doprinesemo širenju poslovanja brojnih klijenata. Termalni režim implementiran u ovom skladištu garantuje skladištenje proizvoda na optimalnim temperaturama, što je ključno za očuvanje svežine i kvaliteta proizvoda. Povrh toga, skladište je nosilac Food Safety System Certification (FSSC) 22000 sertifikata, što je dokaz naše posvećenosti najvišim standardima bezbednosti hrane“, istakao je ovim povodom Nebojša Krivokuća, generalni direktor Milšped grupacije.

foto: Milšped

Pored preciznosti, efikasnosti i fleksibilnosti u ispunjavanju najviših zahteva svojih klijenata, Milšped posluje i u skladu sa ESG strategijom. Tako je i ovo skladište uređeno u skladu sa principima održivog razvoja i zelene logistike. U cilju smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte, za transport robe od proizvodnje do skladišta koriste se isključivo ekološki kamioni na gas.

Milšped grupacija, koja nudi sveobuhvatan spektar logističkih usluga, prepoznata je po razvoju inovativnih, efikasnih i održivih rešenja. Prilagođavajući se različitim potrebama klijenata i konstantno primenjujući najsavremeniji pristup poslovanju, Milšped grupacija je uspešno izgradila dugotrajna partnerstva sa mnogim renomiranim klijentima širom sveta.

Promo