Foto: Shutterstock

GRADI SE NOVI VELELEPNI KOMPLEKS U SRBIJI: Ovo naselje biće bogatije za čak 600 stanova, a sve je debelo plaćeno!

Nekretnine

Pre nekoliko dana objavljeno je da će Linglong international Europe iz Zrenjanina graditi stambeno–poslovni kompleks u Ečki na površini od gotovo 30.000 kvadrata sa ukupno 593 stana, a sada je poznato i kako će taj kompleks izledati, jer je prikaz budućeg kompleksa objavljen na sajtu Grada Zrenjanina.

Kako se navodi na sajtu ovog grada, završetkom izgradnje, samo će koridor budućeg auto-puta deliti gradsku i industrijsku zonu Zrenjanina od Ečke i on će prolaziti u neposrednoj blizini naselja.

- Prvobitni planovi izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na parceli površine skoro tri hektara dodatno su prošireni, pa će se tako na predmetnoj lokaciji graditi sedam stambenih objekata spratnosti P+4 i poslovni objekat spratnosti P+1, sa ukupno 593 stambene jedinice. Poslovni objekat predviđa ugostiteljske sadržaje i prostor za rekreaciju, a u kompleksu je predviđeno i 214 parking mesta - podseća se na zvaničnom sajtu Zrenjanin.

foto: Shutterstock

Pristup do parcele će biti omogućen iz ečanske ulice Jamure (kolski i pešački), Banjalučke (pešački/biciklistički) i Sportske (pešački/biciklistički). Manipulativne saobraćajnice u kompleksu se povezuju na postojeću saobraćajnu mrežu u naselju Ečka, preko ulice Jamure. Jedan pešački ulaz predviđen je i od strane državnog puta Zrenjanin-Beograd, odnosno biciklističke staze na ulazu u Ečku.

Kompanija Linglong je 2022. godine, kako se podseća, platila 14 miliona dinara za 2,8 hektara građevinskog zemljišta na ulazu u Ečku, u blizini gradilišta svojih proizvodnih pogona. Prilikom donošenja rešenja Gradskog veća o otuđenju tog građevinskog zemljišta, rečeno je da će objekti kolektivnog stanovanja u Ečki biti namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji.

BiznisKurir/eKapija