Foto: Shutterstock, Printscreen

ČUVENI SRPSKI BIZNISMEN HELIKOPTEROM NAPUSTIO ZEMLJU: Ostavio firmu u stečaju, a uz to prodaje čak i svoj "Hram"

InfoBiz
> 14:46h

Rodoljub Drašković je završio stečaj u preduzeću „Swisslion“ prehrambena industrija Trebinje pred stečajnim sudom u Trebinju, prenose regionalni mediji.

Time je, kako se navodi u saopštenju, "izmirio sve finansijske obaveze u vrhu Republike Srpske".

On je konsolidovao sva svoja preduzeća u Hercegovini, osim IAT-a, čija se likvidacija očekuje sredinom naredne godine, dodaje se u tekstovima regionalnih medija.

Rodoljub Drašković, kako je rečeno, odustaje od svih daljih investicija u Hercegovinu i predaje svoju fondaciju "Hram nauke i umetnosti" Gradu Trebinju, koju nije završio.

foto: Printscreen

- Spakovao je kofere i svojim helikopterom napustio Hercegovinu s namerom da se u nju više nikada poslovno ne vrati - zaključuje se.

Podsetimo, Drašković je važio za najvećeg investitora u istočnoj Hercegovini. Vlasnik je i čuvenog kompleksa Grad Sunca.

Međutim, odlučio je da svoja ulaganja preusmeri u druge zemlje.

Dvorac usred vinograda

Rodoljub Drašković, srpski biznismen i brat političara Vuka Draškovića, sagradio je sebi dvorac usred vinograda, koji se nalazi u podnožju čuvene kule u Vršcu.

Naime, Draškovićev dvorac mnoge je podsetio na onaj iz poznatog Diznijevog crtanog filma "Aladin", a baš zbog svog zanimljivog i impozantnog izgleda ova nesvakidašnja građevina privlači veliku pažnju javnosti, te je mnogi slikaju i razgledaju u prolazu.

foto: Printscreen

Rodoljub Drašković srpski je preduzetnik i zadužbinar, a prema podacima sa "Vikipedije" rođen je 1949. godine. Završio je Ekonomski i Poljoprivredni fakultet u Beogradu.

Za kratko vreme, za svega tri godine, izgradio je akva park, Olimp halu sportova, zatvoren bazen, fitnes centar, otvorene terene za sve sportove; individualne i timske, atletski stadion i fudbalske terene, igrališta za decu sa Dino parkom, igraonice za decu, Galiju- spa centar, hotel Panoramu sa 5 zvezdica, Beli grad; sa preko hiljadu smeštajnih jedinica za turiste, kongresni centar, Etno selo; koje je atrakcija za sve uzraste, Varoš čaršiju; sa sadržajima koji povezuju vekove življenja u Hercegovini.

biznis.kurir.rs/Biznisinfo