Foto: Zorana Jevtic

raspitajte se

AUTOMOBILI SU PRESKUPI, ALI POSTOJI CAKA DA PROĐETE JEFTINIJE! Uporedite cene, cenjkajte se, a uvek možete da uradite ovo

Novčanik

Postoje brojni trikovi koje potrošači mogu koristiti kako bi i dalje dobili bolje ponude za automobile. Jedna od njih je istraživanje tržišta. Uporedite cene sa različitih prodajnih mesta, onlajn i na licu mesta. Razmislite o korišćenju platforme za kupovinu automobila na mreži da biste pronašli najbolje ponude, piše N1.

Jedna od opcija su polovni automobili, koji mogu biti pristupačnija opcija, posebno u vremenima rasta cena. Pri tome je važno pogledati polovna vozila iz renomiranih prodajnih mesta.

Postoje i drugi oblici prevoza, kao što su javni prevoz, zajednički prevoz ili biciklizam. Pored samog automobila, uštedećete i na gorivu, održavanju i troškovima osiguranja.

foto: Shutterstock

Ako javni prevoz u vašem kraju nije zadovoljavajući, postoji dobra stara cenka. Nemojte se plašiti da pregovarate sa dilerima kako biste dobili bolju cenu za svoj novi ili polovni automobil. Istražite fer tržišnu vrednost vozila za koje ste zainteresovani i iskoristite te informacije kao prednost u pregovorima.

Razmotrite različite opcije finansiranja, kao što su lizing ili duži uslovi zakupa, kako bi kupovina bila pristupačnija. Međutim, imajte na umu ukupne troškove vlasništva, uključujući kamate i druge naknade povezane sa lizingom.

Kurir/Poslovni.hr/Prenela S. Č.