Foto: Profimedia

KOMAD BUREKA 8 EVRA! DEVOJKA PAPRENO PLATILA TRI PRUTIĆA: Hrani dajem ocenu 3, a poslovnoj ideji 100

Novčanik

Vrući burek ili kakva druga pita mnogima su pravi merak, čista sreća i zadovoljstvo. Umetnost razvlačenja tankog testa, odnosno jufki, preko stolova, ali i celih prostorija veština je koja se uči i usavršava.

Dobar odnos mesa i začina ili povrća, krompira, kao i način na koji se peku razlikuju dobre i loše buregdžinice, pekare – ili kako vam draže, a jedno od mesta gde ćete poesti jedan od najskupljih bureka u Hrvatskoj pronaći ćete u Dubrovniku.

Posetila ga je Lada Kušec Deči (@s.lada.k), influenserka koja putuje i ocenjuje hranu.

"Vodim vas na najskuplji burek na svetu, verovatno. Radi se o mestu koje se nalazi se (pogodili ste) u Dubrovniku, jednom od najskupljih gradova Ex-Yu prostora u kojem sam tri prutića bureka platila 20 evra. Zašto je to tako?

Radi se o mestu koje je po meni predobro napravljeno jer brendirati ovako dobro i ovako skupo običan proizvod poput bureka je stvarno genijalna ideja iz poduzetničke perspektive", kaže Lada koja je isprobala sir, spanać i teletinu.

Kako kaže, očekivala je zamku za turiste, ali se oduševila. Najviše je nahvalila meso, a preostala dva bi po njenom mišljenju mogla imati malo više soli, pa je hrani dala ocenu 3 od 10, ali poslovnoj ideji ove pekare dala je ocenu 100.

Od nadeva možete birati sir, spanać, krompir, piletinu i teletinu, a cene se kreću od 6-8 evra. Na listi pića najzanimljiviji je ayran, osvežavajući napitak od jogurta koji ćete platiti 4 evra, a popiti možete i sok od narandže ili kafu.

(Kurir.rs/punkufer)