Foto: Shutterstock

OPREZ

POVUČENA SERIJA LEKOVA ZA VISOK KRVNI PRITISAK! Poznati proizvođač saopštio da lek nema željeno dejstvo - Rešite ga se što pre

InfoBiz

Halmed je u ponedeljak najavio povlačenje serije lekova Trandolapril PharmasS za lečenje hipertenzije, odnosno povišenog krvnog pritiska. Reč je o opozivu serije 1203781 leka od 2 mg i serije 1210790 od 4 mg.

PharmaS d.o.o., nosilac odobrenja za lekove Trandolapril PharmaS 2 mg tvrde kapsule i Trandolapril PharmaS 4 mg tvrde kapsule (trandolapril), u saradnji sa Agencijom za lekove i medicinske proizvode (HALMED), povlači seriju 1203781 leka Trandolapril od PharmaS 2 mg tvrde kapsule i serija 1210790 leka Trandolapril PharmaS 4 mg tvrde kapsule.

Navedeni postupak povlačenja lekova sprovodi se na osnovu sumnje na nedostatak u kvalitetu leka.

Ne postoji rizik od uzimanja

- Na osnovu dostupnih podataka, trenutno ne postoji rizik po bezbednost pacijenata koji uzimaju ovaj lek - uverava HALMED i dodaje da na tržištu postoje i druge serije istog leka koje nisu neispravne, kao i lekovi drugih proizvođača.

Podsećamo da su zdravstveni radnici dužni da prijave HALMED-u svako neželjeno dejstvo leka, kao i nedostatke u kvalitetu leka, ističu u Agenciji.

Kurir.rs/Poslovni.hr/Prenela S. Č.