Foto: Biznis inkubator centar u Kruševcu

BIZNIS INKUBATOR CENTAR NAGRAĐUJE INOVATIVNE DELATNOSTI: Kruševac raspisao javni poziv za najbolje poslovne ideje

InfoBiz

Biznis inkubator, čiji je osnivač Grad Kruševac, izdvojio je 220 hiljada dinara za podršku razvoja inovativne delatnosti. Korisnici mogu dobiti sredstva za tri najbolje biznis ideje, koje će stručna Komisija nagraditi sa 100, 70 i 50 hiljada dinara.

Pored novčanog dela, odabranim timovima obezbeđena je kompletna stručna i savetodavna podrška. Na javni poziv mogu se prijaviti zainteresovani startap timovi, koji čine minimalno dva, a maksimalno pet članova, koji imaju inovativne ideje za razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija potrebnih tržištu.

Za sredstva mogu konkurisati i mikro privredna društva osnovana na teritoriji Rasinskog okruga, ne duže od dve godine do datuma objavljivanja Javnog poziva.

foto: Biznis inkubator centar u Kruševcu

Podrška razvoju inovativnih delatnosti ima za cilj: stvaranje uslova i kreiranje ambijenta za razvoj inovativnih startap kompanija, započinjanje i razvoj sopstvenog biznisa od strane aktivnih i diplomiranih studenata, stvaranje i razvoj novih inovativnih proizvoda, usluga i procesa primenom naprednih i inovativnih tehnologija sa potencijalom za rast, zapošljavanje i izvoz.

Misija Biznis inkubatora u Kruševcu je usmerena na rešavanje problema nezaposlenosti i podršku razvoja preduzetništva. Iskustvo pokazuje da startap preduzeća koja su razvijena u biznis inkubatorima ostvaruju niže stope poslovnog neuspeha, za razliku od preduzeća koja su razvijena van inkubatora.

Regionalni industrijsko-tehnološki park u Kruševcu je „Stanica za budućnost“ novoj generaciji preduzetnika koji oblikuju budućnost grada.

Zainteresovani starosti od 18 do 35 godina se mogu prijaviti na Javni poziv putem elektronske pošte na adresu: inovativneideje2024@biznisinkubator.rs Javni poziv je otvoren do 5. septembra ove godine.