Foto: Youtube/BalkanTrip TV

član fenera

KRUNIĆ ULAŽE 2 MILIONA € U OVAJ GRAD U BAČKOJ: Dovodi 4 poznata brenda, diže novu pijacu, a biće i novih radnih mesta

Nekretnine

U Srbobranu je počela izgradnja novog ritejl parka i novog pijačnog prostora, na prostoru stare glavne pijace, saopšteno je iz opštinske uprave. Prema utvrđenom planu, biće otvorene četiri prodavnice poznatih brendova i podignut novi pijačni prostor po savremenim standardima, a posao će dobiti 40 radnika. Vrednost investicije je, kako se navodi 2 miliona evra.

Investitor novog Ritejl parka je Rade Krunić, proslavljeni fudbaler, član turskog Fenerbahčea.

foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

- Plan je da se projekat okonča do kraja ove godine i sve radnje budu otvorene. Na istoj parceli na kojoj je bila do sada, minimalno izmeštena, gradiće se nova pijaca, a plan je prostor popločati behaton pločama, postaviti natkrivene tezge i ostaviti dovoljno prostora za uobičajenu prodaju van tezgi. Takođe, biće uređen novi prilaz iz Dositejeve ulice i obezbeđen dovoljan parking prostor, kako bi nova celina obezbedila pružanje usluga na najvišem nivou, na zadovoljstvo i kupaca i prodavaca - saopštio je nakon početka radova Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Prema njegovim rečima, oko ritejl parka biće izgrađena saobraćajnica za ulazom i izlazom sa ceo prostor, a tržni centar i nova pijaca neće biti razdvojeni nikakvom ogradom.

foto: Shutterstock

- Plan ja da u narednoj godini proširimo Dositejevu ulicu i obezbedimo još dodatnog parking prostora. Novi pijačni plato biće površine oko 2.000 m2, od čega će oko 1.000 m2 biti ostavljeno za zakupce bez tezgi, za tzv. 'kocke', ili za parking prostor za zakupce i posetioce. Ponavljam, dobijamo sadržaje koji su dobri za sve Srbobrance, otvaramo nova radna mesta, dobijamo mogućnost da ne odlazimo za bilo koju ozbiljniju kupovinu u okolne gradove, u slične tržne centre.

- Radovi su obimni, ali do kraja godine imaćemo otvorene nove radnje i novu pijacu. Naš uslov bio je da pijaca ostane na istom mestu, da se obezbedi nova saobraćajnica i direktna veza sa javnim prostorom i uspeli smo sve to da dogovorimo sa investitorom. Takođe, pravoslavni krst koji se nalazi na platou stare pijace, biće restauriran i postavljen ispred objekta, sve uz blagoslov Eparhije bačke i Crkvene opštine Srbobran, koja će i izvoditi ovaj deo radova - naveo je Debeljački.

biznis.kurir.rs