Foto: Shutterstock

TUŽILA ŠEFA I IZBILA MU IZ DŽEPA ČAK 30.000 €: Ponizio je pred svima na ovaj način - Nije mogao ni da sanja da će tako da nadrlja

Novčanik

Britanski Sud za radne odnose kaznio je sa više od 30.000 evra vlasnika kompanije "Cawdor Cars" Kevina Dejvisa zato što je "ismejavao i zastrašivao" bivšu radnicu tokom pandemije Kovid 19.

Poslodavcu je naloženo da plati 26.438,84 funti (oko 31.000 evra) zato što je namerno kašljao u lice zaposlenoj i ismejavao je, nakon što je kolegama poverila svoje zdravstvene strahove i zamolila ih da "drže distsancu", jer je patila od psorijatičnog artritisa i autoimune bolesti.

Kompanija je isplatila 18.000 funti odštete za povredu osećanja, a Dejvis je platio 3.841,94 funti za nepravedno otpuštanje i 4.596,90 funti kamate, prenosi Gardijan.

foto: Profimedia

Sudija Tobijas Vinsent Rajan rekao je da je Dejvis "namerno i glasno kašljao u njenom pravcu, komentarišući da je smešna", a tri meseca kasnije žena je dala otkaz.

- Dala je otkaz bar delimično zato što je bila žrtva, ovo je bio glavni i značajan faktor u njenoj odluci - naveo je sudija.

Na saslušanju je rečeno da je žena radila za Cawdor Cars u Njukasl Emlinu, u zapadnom Velsu, između 2017. i 2020. i zarađivala 11 funti na sat.

BiznisKurir/Telegraf Biznis