Foto: Shutterstock

SRBI OŽIVELI LEGENDARNU IGRICU: Bila je omiljena decenijama, obeležila 40. rođendan - Korisnici preneli svoje utiske

InfoBiz

Playstudios, nagrađivani studio za razvoj i izdavanje igara za mobilne telefone, objavio je Tetris Block Puzzle igru. Na novoj igri radio je tim od 30 ljudi iz beogradskog studija, a za kreiranje igre bilo je potrebno više od pola godine. Nova Tetris Block Puzzle igra objavljena je širom sveta na Međunarodni dan Tetrisa, kada je ujedno obeležen i 40. rođendan originalne Tetris igre.

- Znamo da su mnogi igrači Tetrisa tradicionalni i da neguju iskustvo igranja klasične igre, ali takođe verujemo da značajan deo publike želi da iskusi Tetris na mobilnim telefonima, a na tom uređaju je sam čin igranja mnogo opušteniji - istakao je Endru Paskal, suosnivač i CEO Playstudios-a i dodao:

- Igre za mobilne telefone drastično su drugačije u odnosu na igre od pre 40 godina kad je Tetris stekao svoje prve obožavaoce. Naš cilj je bio da ukombinujemo vanvremensku 'block-puzzle' mehaniku sa modernim odlikama koji se pronalaze u trenutno popularnim kežual igrama. Na taj način smo kreirali igru koja nudi zanimljivije i pristupačnije iskustvo za širu publiku.

Dva načina igre

Nedavno objavljena Tetris Block Puzzle igra osmišljena je da privuče najširi spektar igrača. Igra debituje sa dva načina za igru, što će omogućiti unapređenja u budućnosti. 'Adventure' režim igre omogućava napredak po nivoima i miks mehanike igranja uključujući valutu unutar igre, ciljeve, bustere i kolekcionarske predmete. Režim igre 'high-score' osmišljen je tako da podstakne igrače da prevaziđu sopstvene rekorde tako što konstantno uklapaju i brišu linije dok ne ostanu bez poteza.

Playstudios tim koji je radio na razvoju igara objašnjava da su reakcije obožavalaca odlične. Tahir Slezović, menadžer za istraživanje i razvoj u Playstudios-u, ističe da su posebno ponosni što se razvoj Tetris franšize dešava upravo uz podršku srpske gejming scene.

Imaju licencu za Tetris

- Ogromna je motivacija kada znate da radite na nečemu kao što je Tetris. To je jedna od najprepoznatljivijih igara svih vremena. Kako Playstudios ima zvaničnu licencu za Tetris, srećni smo što nam je ukazana mogućnost da razvijamo novu igru u Tetris svetu - zaključio je Slezović.

foto: Shutterstock

Dok je Tetris Block Puzzle potpuno nova igra koja nudi 'block-puzzle' igračko iskustvo sa prepoznatljivim Tetris elementima, Playstudios podseća da njihov tim takođe razvija tradicionalnu Tetris igru. Igrači i dalje mogu da uživaju u originalnom Tetris doživljaju kroz Tetris mobilnu aplikaciju. Oni su originalnom Tetrisu dali novo ruho, koje će pružiti bolje igračko iskustvo u skladu sa postojećim trendovima.

Studio za razvoj video igara Playstudios u Srbiji postoji od 2021. godine, kad je otvorena kancelarija u Beogradu. Skoro 200 dizajnera, kreativaca, programera i projektnih menadžera radi na razvoju POP! Slots, MGM Slots Live i Tetris igara.

biznis.kurir.rs/bizlife