Foto: Instagram Printscreen, dva_ranca_beg_iz_kanca

SMEŠTAJ ZA DVOJE 10 EVRA, RUČAK U RESTORANU 2 EVRA! Ivana i Goran obišli "pola sveta", a ovo su 3 najjefitinije destinacije VIDEO

Novčanik

Ivana i Goran Babić, na mrežama poznati po stranici "Dva ranca - beg iz kanca", izdvojili su sa svojih brojnih putovanja tri zemlje u kojima su najjeftinije prošli.

Putujući par se proslavio projektom „Dva ranca – beg iz kanca“, najviše zbog toga što uspevaju da pronađu izuzetno povoljne kombinacije za atraktivna putovanja, čak i za skupi Dubai.

Nedavno su otkrili koja je najjeftinija zemlja u kojoj su bili prošle godine – a ona se našla i u top tri najjeftinije države koje su obišli od 2011. godine, kada počinje njihova priča.

Na mrežama su sad podelili video u kojem otkrivaju koliko su trošili na destinacijama koje se retko nalaze na mapama prosečnih srpskih turista.

Vijetnam: Za mesec dana 830 evra

Vijetnam su stavili na prvo mesto liste najjeftinijih država koje su obišli do sada, jer kažu da su tamo za mesec dana potrošili 830 evra – „ukupno za dvoje na sve“.

„Na hranu, piće, smeštaj, prevoz, a išli smo i na četiri organizovane ture“, objasnili su.

Takođe, u jednom od ranijih postova otkrili su da tamo i bicikl možete iznajmiti za oko 2 evra, „što je jeftinije od obroka, a na nekim mestima ćete ih dobiti i gratis uz iznajmljenu sobu“.

Pakistan: Smeštaj za dvoje – 10 evra

Drugi je Pakistan, gde su obrok u restoranu plaćali 3-4 evra, dok su smeštaj plaćali oko 10 evra za dvoje.

„Taksi nas je čak 700 km vozio za 80 evra, a po gradu oko 1 evro za 7-8 km. Ovde je bilo prilično zabavno i na iznenađenje mnogih veoma bezbedno. E takav vam je Pakistan.“

Uzbekistan: Ručak u restoranu 2 evra

Uzbekistan se na trećem mestu našao prvenstveno zbog najjeftinijeg gradskog prevoza – 0,12 evra i metro i bus.

„Obrok u restoranu smo plaćali oko 2 evra, a taksi za 5 km vožnje samo 1 evro. Najskuplja ulaznica za neku atrakciju je bila manje od 4 evra. Voz između gradova manje od 10 evra“, otkrili su, a u razgovoru za Novu rekli da su smeštaj tamo plaćali 25-30 evra.

Kurir.rs/Nova

Preneo: R.J.