Foto: Shutterstock, Printscreen

detaljan cenovnik

SRBI IZBEGAVAJU OVO GRČKO LETOVALIŠTE ZBOG CENA, A ONE NIKAD NIŽE: Veliko točeno pivo samo 3 €, porcija girosa 6, a tek ostalo...

Novčanik
> 08:47h

Dok turistička sezona na grčkom ostrvu Zakintos dostiže vrhunac, posetioci uživaju u, ne samo spektakularnim plažama, već i u izvanrednoj gastronomskoj ponudi po pristupačnim cenama.

Ovo nije mišljenje koje zastupaju mnogi, budući da se ovo letovalište smatra jednim od skupljih, ali sada će zasigurno biti razuvereni.

Naša istraživanja otkrivaju da je cena piva u lokalnim barovima i restoranima grada Laganas, uglavnom, između dva i tri evra, zavisno od veličine čaše ili flaše, što je iznenađujuće pristupačno, imajući u vidu popularnost i atraktivnost ostrva.

foto: Privatna arhiva

Jedan od najomiljenijih obroka među turistima je giros, koji se može naći za svega šest evra po porciji. Ovo je posebno dobra vest za putnike koji su navikli na više cene u turističkim destinacijama.

Takođe, razne paste, pite i salate ne prelaze cifru od deset evra, a obično su između šest i osam.

- Očekivao sam mnogo više cene. Svi su me plašili kada sam uplatio odmor, ali prijatno sam iznenađen. Imam samo noćenje preko agencije, a na hranu i piće mi dnevno ide još maksimum 30 evra, što je super - kaže Beograđanin Milan S. koji letuje u Laganasu.

Isto tako, ljubitelji kafe mogu da uživaju u njihovim različitim ukusima, a da ne ostanu praznog novčanika, jer se cene kreću od dva do maksimalno dva i po evra.

Ni vrednost popularnih gaziranih pića nije astronomska, budući da su cene svega dva evra, što se ne razlikuje mnogo od onih koje nas sačekaju u kafićima u Srbiji.

S obzirom na sve ovo, Zakintos se ističe kao destinacija koja nudi odličan odnos cene i kvaliteta, pružajući putnicima mogućnost da uživaju u autentičnom grčkom iskustvu bez prevelikog udara na budžet.

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

BiznisKurir.rs

Bonus video: