Foto: MLADEN ANTONOV / AFP / Profimedia, Shutterstock

govori četiri jezika

MARKO JARIĆ ĆE SAVETOVATI PENZIONERE: Srpski as uplovio u poslovne vode nakon karijere, iz firme oduševljeni njegovim angažmanom

Moj biznis

Američka kompanija VestPek Velt Partners objavila je da se njenom timu pridružio proslavljeni srpski košarkaš, član NBA i evroligaških timova, Marko Jarić. On će obavljati funkciju potpredsednika za poslovni razvoj i šefa Divizije za zabavu i sport.

Reč je o kompaniji sa centralom u San Dijegu koja se bavi pružanjem finansijskih usluga odnosno savetovanjem klijenata kako da upravljaju svojim novcem, posebno kada je reč o penzionerskim danima. U fokusu su im preduzetnici, profesionalci u zdravstvu, kao i profesionalni sportisti zbog čega je i angažovanje Jarića logičan potez.

Njegova biografija već je na sajtu kompanije.

Kako se navodi u opisu, pomagaće 'poslovnim liderima, profesionalnim sportistima i uspešnim profesionalcima iz industrije zabave da upravljaju, povećaju i zaštite svoje bogatstvo, kako bi mogli da imaju još veći uticaj na svoje zajednice i svet'.

foto: Dragan Kadić

Dodaje se da je njegova najveća lekcija u karijeri to da najviši nivo uspeha u bilo kom poduhvatu (sportskom ili poslovnom) zahteva disciplinu i pametno odlučivanje. Pomagaće klijentima oko procesa i resursa vezanih za imovinu, poreze i planiranje izlaska iz biznisa kako bi dostigli još viši nivo uspeha. Govori četiri jezika (srpski, engleski, italijanski i španski).

Informacija o dovođenju Jarića, kompanija je objavila na mreži Linkdin.

- Uzbuđeni smo da poželimo dobrodošlicu Marku Jariću u naš tim kao šef Divizije za zabavu i sport. Sa dinamičnom biografijom preduzetnika i veterana NBA lige u kojoj je proveo devet sezona, plus četiri godine u Evroligi, donosi bogato iskustvo i energiju u našu organizaciju. Spremite se za uzbudljive poduhvate pred nama - navedeno je u objavi kompanije.

I Jarić je već na svom profilu na Linkdinu dodao informaciju da obavlja novu funkciju.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da kompaniju vode ljudi poreklom iz BiH i Srbije.

biznis.kurir.rs/Forbes