Foto: Kurir televizija

kurir televizija

BOGATSTVO ZVANO ŠUME MORAMO BOLJE DA ČUVAMO! Stamatović: Uz pomoć novih tehnologija, na odličnom smo putu DA TO I OSTVARIMO

Zasadi Drvo

Ovo bogatstvo zvano šume moramo bolje da čuvamo. Šume su fabrike kiseonika na našoj planeti, upravo zato gost Pulsa Srbije bio je Saša Stamatović iz Uprave za šume Republike Srbije.

- Šumarstvo je sistem i deo ljudskog društva koji je zadužen da upravlja šumama na način da funkcije ili ekosistematske usluge koje šume proizvode i šume dovede u stanje da one te funkcije proizvode na optimalan i maksimalan način. Deo koji smo predstavili povodom ovog događaja, to je Svetskog dana šuma koji je i svake godine imao određenu zadatu temu - rekao je Stamatović i dodao:

- Ove godine zadata tema su bile inovacije koja se vrlo lepo gađa sa našom potrebom da predstavimo određene inovacije koje imamo u sektoru. Inovacije mogu biti različitog tipa. Tipa organizacionog time što smo implementirali sistem o celoživotnog učenja, o edukacije kroz komoru, ali mogu da budu i tehnička unapređenja koje su za nas verovatno još više znače na to .

Kurir.rs

Bonus video: