Foto: Shutterstock

"IZGUBLJENI PRTLJAG PRODAJEMO ZA 234 DINARA" Jedan detalj posebno privlači pažnju: Evo šta se krije iza objave na Fejsbuku (FOTO)

Novčanik

"Izgubljeni prtljag prodajemo za 234 dinara!", glasi sponzorisana objava koja može da vam se pojavi na naslovnoj strani Fejsbuka uz fotografiju kofera sa aerodroma. I koliko god da vam zdrav razum govori da ova objava deluje sumnjivo, znatiželja vas tera da doznate o čemu se radi.

Evo šta se krije iza ove naizgled primamljive ponude.

Naime, sve objave na stranici su postavljene pre 21 sat, a na fotografijama kofera nalepljena je žuta nalepnica sa natpisom "Schiphol izgubljeni prtljag 234 dinara". Inače, Šiphol je amsterdamski aerodrom, a u objavi se dodaje da se "zbog istovarivanja aerodromskog skladišta prodaje prtljag izgubljen pre šest meseci".

"Nema aukcije! Izgubljeni prtljag prodajemo za 234 dinara!", stoji dalje u objavi.

U komentarima na objavu, nižu se fotografije navodno srećnih dobitnika izgubljenih kofera, u kojima se nalaze fotaparati, laptopovi... A jedan detalj posebno privlači pažnju i ukazuje da je reč o još jednoj u nizu prevara na Fejsbuku.

Naime, jedna Marina pohvalila se šta je dobila u svom koferu, ali zanimljivo, pisala je u muškom rodu.

foto: Printscreen/Facebook

"Verovatno sam imao najviše sreće, u koferu sam imao Dyson stajler, Macbook Pro, parfem i sat. Još uvek sam u šoku. Veoma sam zadovoljan i preporučujem svima da naruče", napisala je ona, dok se drugi korisnik Fejsbuka nadovezuje:

"Marina je imao najviše sreće i veoma je zadovoljan".

foto: Printscreen/Facebook

Naposletku, profil vas poziva na "akciju":

"Da biste kupili, idite na veb lokaciju i naručite! Količina je ograničena".

Jasno vam je po sredi prevara, i još jednom upozoravamo da svoje lične podatke i podatke banke ne ostavljate na neproverenim stranicama.

(Kurir.rs/Telegraf)