Foto: Shutterstock

navala otkaza

SLEDI TREĆI TALAS OTPUŠTANJA U AMERIČKOJ KOMPANIJI: Bez posla ostaje još 600 radnika, a OVO su njihovi razlozi!

InfoBiz

Investiciona kompanija BlackRock Inc otpustiće oko 600 zaposlenih, što je oko tri odsto globalne radne snage koju poseduje, jer nastoji da preraspodeli resurse usled brzih promena u upravljanju imovinom.

- Vidimo da se naša industrija menja brže nego u bilo kom trenutku od osnivanja BlackRocka - ističu čelnici kompanije, glavni izvršni direktor Lari Fink i predsednik Rob Kapito.

BlackRock otpustiće 600 od oko 20.000 zaposlenih u novom talasu otpuštanja, dok se kompanija, čija vrednost se procenjuje na oko 9.100 milijardi evra, priprema za preraspodelu resursa, što je navedeno u dopisu koji je upućen zaposlenima.

foto: Shutterstock

Biće to treći krug otpuštanja u kompaniji u poslednjih 12 meseci. Pre godinu dana otpušteno je 500 zaposlenih, a letos je usledilo smanjenje broja zaposlenih za jedan odsto. Direktor i predsednik je saopštio da će planirana otpuštanja uticati na poslove širom kompanije.

Potreba za otpuštanjima pripisana je brzim promenama u industriji upravljanja imovinom, iako je kompanija BlackRock, prema rečima njenih čelnika, u novu godinu ušla sa značajnim zamahom, dok njeni odnosi sa klijentima nikada nisu bili jači.

foto: Profimedia

Kompanija je povećala ulaganja u AI tehnologiju, a bez obzira na otpuštanja, BlackRock planira da zapošljava u 2024. godini, kako bi podržala ključne oblasti rasta.

kurir.rs/bizportal