Foto: Profimedia

bankrot

JUNEĆIM MESOM SNABDEVALI MEKDONALDS, PA OTIŠLI NA DOBOŠ: Nekad su imali sve - farmu, klanicu, preradu, sad ih prodaju BUDZAŠTO

InfoBiz
> 13:24h

Stečajni upravnik oglasio je prodaju dela pokretne i nepokretne imovine privrednog društva za proizvodnju i preradu mesa Simimpeks doo iz Niša. Imovina je podeljena u dve celine, a prodaju se kompleks za preradu mesa sa upravom i restoranom u Beloj Palanci, čija je procenjena vrednost 284 miliona dinara kao i klanica u tom mestu, koja je procenjena na 61,1 milon dinara.

SIM impeks je svojevremeno u Beloj Palanci, jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji, na moderno opremljenoj farmi, uzgajao junice čije meso je završavalo na italijanskom tržištu i u Mekdonalds restoranima.

Pre desetak godina to je bila jedina jedina srpska klanica koja je isporučivala juneće odreske lancu Mekdonalds restorana. Od 250 radnika, koliko su zapošljavali, njih 150 radilo je u Beloj Palanci. Kompanija je uspešno poslovala zahvaljujući zaokruženom procesu proizvodnje, odnosno farmi, klanici, prerađivačkim kapacitetima.

Sim-impeks je 1995. godine u savremenim pogonima površine oko 4.000 kvadrata startovao sa sopstvenom preradom mesa, i uz tehnologiju koja se praktično menjala na svake tri godine imao je dnevnu proizvodnju od 30-tak tona mesnih prerađevina.

Proizvodnja im je uvek unapred bila prodata, ali su ih, međutim, svetska ekonomska kriza i besparica doveli do bankrota.

Bonus video: