Ilustracija, Foto: Shutterstock

ne mogu da dođu sebi

"ZNAMO SE 20 GODINA, RADILA JE BESPREKORNO" Vremešna direktorka (75) "zapalila" sa MILION EVRA iz blagajne, ovako ih prevarila

InfoBiz

Direktorka (75) švajcarskog skijaškog kluba Langlauf-Zentrum Gantrisch (LZG) u blizini Berna, mesecima je uzimala novac iz klupske blagajne, a uzela je oko 900.000 švajcarskih franaka što je gotovo milion eura.

Prevara je otkrivena tokom ovogodišnje revizije.

- Skijaški klub Gantrisch je izgubio sav novac koji je uštedeo u nekoliko meseci, potvrdio je predsednik kluba Kristof Vuntrih (58) za Berner cajtung.

On je u šoku kazao da ne može da veruje da je direktorka kluba mesecima krala novac s klupskog računa.

- Bila je direktorka kluba 20 godina, radila je besprekoran posao. Pripremala je račune i održavala kontakt s kontrolorima skijaških staza. Članovi odbora i simpatizeri cenili su nju i njezin rad, rekao je Kristof.

foto: Shutterstock

Kako se tek sada saznalo, direktorka je prvi put posegnula u klupsku blagajnu u julu 2022. godine. Prvo, navodno je prenosila ponekad 20.000 franaka (oko 20.700 evra), a ponekad 80.000 franaka (oko 82.700 evra). U januaru je iznenada sama na svoj račun prebacila 400.000 franaka (oko 414.000 evra).

Klub je podneo prijavu pošto nedostaje oko milion evra u klupskoj blagajni a najviše ih je pogodilo što je 75-godišnjakinja izneverila njihovo poverenje.

– Novac je za nas jedna stvar. Izigrano poverenje je ozbiljno. Poznajemo se, radimo zajedno. Zato se očito nikada nije dovodilo u pitanje to što je direktorka pojedinačnim potpisom mogla da nalaže isplate. Procedura je sada promenjena, kaže predsednik kluba. Kada je prevara izašla na videlo, 75-godišnjakinja se već sakrila.

Kurir.rs/Fenix-magazin/MD